Lauri Markkanen reserverades som sjunde man i NBA-draften i natt. Finländaren valdes av Minnesota Timberwolves som dock sålde honom direkt till Chicago Bulls. Chicago bekräftar saken på Twitter.

Också Kriss Dunn och Zach LaVine flyttar i samma veva från Minnesota till Chicago, medan Minnesota får stjärnan Jimmy Butler.

En finländare har tidigare spelat i Bulls: Erik Murphy, med rötter i både USA och Finland, reserverades av Chicago i andra omgången 2013 och han spelade i laget säsongen 2013–2014.

– En reservering i första omgången garanterar ett kontrakt enligt NBA:s lönelista för debutanter. Det är den stora skillnaden jämfört med andra omgången, där det inte finns några säkra kontrakt. Kontraktet gäller i två år och innehåller en option för laget om ett tredje och fjärde år, sade Hanno Möttölä, den första finländaren som spelat i NBA, tidigare i veckan.

Markkanen är den sjunde finländaren som någonsin reserverats i världens hårdaste basketliga. Markkanen, 20 år och 213 centimeter i strumplästen, skriver historia: han är nu den finländare som reserverats tidigast i NBA-draften någonsin. Petteri Koponen var fram tills nu den enda som reserverats i första omgången. Philadelphia 76ers tog honom som 30:e man 2007.

Markkanen spelade förra säsongen i Arizona i den amerikanska universitetsserien.