Det brittiska förbundet för aktörer i försäkringsbranschen varnade i maj regeringen bland annat för att material som använts i byggnaden var brandfarliga.

– Ytterbeläggning av brandfarligt material kan ofta göra att branden sprider sig kraftigt uppåt och mellan olika byggnader, vilket är speciellt oroväckande i tättbebyggda områden, konstaterade gruppen i sitt utlåtande.

Åtminstone 79 människor miste livet i branden den 14 juni. En polisutredning av branden pågår.

60 byggnader underkända i test

I går meddelade den brittiska regeringen att hela 60 bostadshus har underkänts i säkerhetsgranskningar som gjorts efter branden i Grenfell Tower.

Totalt ska cirka 600 höghus runtom i Storbritannien undersökas.

I stadsdelen Camden i London har människor hastigt evakuerats från höga bostadshus på grund av brandrisken. En del har ändå vägrat lämna sina hem.

– Vi delar också ut ett brev där vi upprepar för dem som bor kvar i höghusen i Taplow, Bray, Dorney och Burnham att de måste flytta, säger lokalförvaltningens chef Georgia Gould.

Enligt fullmäktige i Camden har man inget annat val än att utrymma 650 lägenheter till dess att renoveringarna är klara.

Evakueringar som de i Camden behöver enligt myndigheterna inte göras i alla hus där farligt ytmaterial har använts. I Camden berodde evakueringarna förutom på materialet även på andra allvarliga brister i brandsäkerheten.