Målet i den 26:e minuten var snyggt. Jonas Emet gjorde en löpning inåt i banan från sin vänsterkant. Samtidigt gjorde Paintsil en ovanligt smart och vältajmad löpning i en motsatt riktning i den yta som OPS lämnade tom. Rörelsemönstret försegick framför ögonen på en rättvänd Thomas Kula som slog en perfekt djupledspassning på ytan framför Paintsil. Han vände ännu bort en försvarare innan han placerade in 1-0 i det bortre hörnet.

Jaro kunde ha utökat ledningen på Kronholms hörna i den 42:a minuten, men Eisseles nick räddades strax framför mållinjen.

OPS spelade tufft i ryggen på jaroiterna och det var flera än Martin Pavez som kunde ha fått ett gult kort för i hans fall påhoppet på på en pigg Emet.

OPS kvitterade till 1-1 i den 49:e minuten. Joni Lämsä nätade efter att OPS hade kommit runt på Jaros högerkant och slagit ett inlägg snett bakåt.

I den 55:e minuten friställdes Eissele efter ett inkast, men skottet från cirka 20 meter räddades. Tio minuter senare fick Peth fritt skottläge efter en hörna, men avslutet gick utanför inför de 792 på Centralplan.

Jaro bjöd inte på något skönspel men tog ändå ledningen i den 75:e minuten. Emet fick efter många om och men, han till och med låg emellan, in ett inlägg som Paintsil mötte vid främre stolpen och skarvade in. En sedan länge slutkörd Emet ersattes sedan av en comebackande Milosavljevic som blev mittback, medan Bino Bamba klev upp på mittfältet.

Skador gör att Jarotränaren Kristian Heames har varit tvungen att tänka till en extra gång inför kvällens hemmamatch mot OPS.

Det ser ut som om Georgios Katidis inte kommer att kunna starta. När dessutom Adam Vidjeskog är avstängd för ytterligare två matcher ser det ut som om Kevin Peth kommer in i den mittfältsroll som han oftast hade under sin ligasejour med VPS.

Matchen börjar klockan 18.30 på Centralplan.