Det andra kvartalet bekräftade att Elisa är i toppform. Det jämförbara driftsbidraget var 151 miljoner euro, en förbättring med 17 miljoner euro jämfört med motsvarande kvartal i fjol. Rörelseresultatet förbättrades med drygt tio miljoner euro och var 92 miljoner euro. Försäljningen av de aktier som Elisa ägde i Comptel till Nokia gjorde att resultatet före skatt var 129 miljoner euro, jämfört med 75 miljoner euro i fjol. Räknas inte försäljningsvinsten med var resultatet 87 miljoner euro.

Elisas omsättning steg kraftigt, från fjolårets 393 miljoner euro till 445 miljoner. När även det första kvartalet räknas med var omsättningen 861 miljoner euro, en ökning med 78 miljoner euro.

Veli-Matti Mattila, vd för Elisa, räknar upp orsakerna till att resultatet stärktes och omsättningen ökade.

– Resultatet förbättrades och omsättningen ökade tack vare att den mobila affärsverksamheten växte samtidigt som produktiviteten förbättrades. Dessutom påverkades siffrorna av de företagsaffärer vi gjort, och syftar bland annat på Anvia.

Mattila säger att de makroekonomiska utsikterna har förbättrats i Finland. Han påpekar dock att tillväxten inte når upp till det långsiktiga genomsnittet.

– Konkurrenssituationen är också tuff i Finland. Vi kommer att fortsätta förbättra vår produktivitet, bland annat genom att öka automationsgraden i olika processer.