Har du något att säga?

Skriv en insändare.

Skriv insändare
Det här är en argumenterande text. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna. Nothvolt själv säger däremot att man söker samarbete med Vasaföretag och att man är övertygad om att det kommer en batterifabrik till Vasa förr eller senare. I stället för att förmedla denna verklighet valde Myntti tyvärr skadeglädjens väg.

Det är både överraskande och tråkigt att notera Mynttis irritation över Vasaregionens framtidsvisioner. Framtidsvisioner som ligger som grund för vårt dagliga strategiska arbete, som får allt mer uppmärksamhet både nationellt och globalt och som uppstått och lever genom en kontinuerlig samverkan mellan stad, näringsliv, utbildningsanordnare, olika myndigheter, invånare samt olika typer av nordiska och globala nätverk. Myntti vill tydligen att vi skall bromsa. Det kommer vi inte att göra.

Säkraste sättet att försämra företagens verksamhetsförutsättningar samt öka hjärnflykten från Österbotten är nämligen genom att sänka egen ribba till en nivå som undertiger våra globalt tävlande bolags ambitioner.

Det är även livsfarligt att i ett företagarlandskap bidra till att skapa ett mentalt tillstånd och miljö där små gropar på vägen görs till något hemskt och till och med "förnedrande". Små gropar ger ofta skjuts framåt - ibland snett framåt mot ett helt nytt mål.

I Jakobstads- och Vasaregionen har vi alla möjligheter att även framöver klara oss utmärkt på den globala spelplanen tillsammans med övriga vänner i Kvarkenregionen. Vänligen höj blicken, kavla upp ärmarna och kom med i utvecklingsarbetet för kommande österbottniska generationers bästa Myntti!