Markus Rosenberg var tillbaka efter sin bristning i stora sätesmuskeln och fick starta i Champions League-kvalreturen mot FK Vardar. Då inledde han målskyttet.

Jo Inge Berget ordnade fram en straff efter att ha rivits ned av Vardars målvakt Filip Gacevski. Rosenberg stegade upp och dundrade in den i det vänstra krysset.

Malmö skapade de hetaste målchanserna under första halvlek och Yoshimar Yotun fick ett kanonläge strax före pausvilan. Berget nickade ner en boll till en fritt framrusande Yotun. Men avslutet från mittfältaren lämnade mer att önska och läget blev till intet. Vardar skrek efter straff strax innan domaren blåste av halvleken, när Lewicki fått bollen misstänkt nära armen, men domaren valde att inte blåsa.

Sedan vände allt i andra halvlek.

Under ett tidspann av fem minuter vände Vardar matchen helt och hållet. Först nådde Boban Grncarov högst på en hörna och knoppade in kvitteringen. Sedan orsakade Oscar Lewicki en straff, en straff som Felipe bommade men Tigran Barseghyan högg på returen och satte 2–1.

Malmö mäktade inte med någon ordentlig forcering och hämtade aldrig upp underläget. I stället fick Vardar göra 3–1 i slutminuterna.

Det betyder att Malmö FF är utslaget ur Champions League. En turnering man tog sig vidare till gruppspel i under två raka säsonger, 2014 och 2015.