Evenemanget som har växt i popularitet och deltagarantal från år till år toppades denna gång med kniviga utmaningar, levande legender och kreativa deltagare.

En av årets uppgifter var att avnjuta en burk med den klassiska delikatessen surströmming.

Rutten fisk var ingen match för lagen – som i år visade prov på stenhårt fokus och engagemang.

Runtom i skärgården kunde man under dagen skymta flertalet motorbåtar som målmedvetet skannade landskapet efter de bojar vid vilka tävlingens olika uppgifter fanns.

Zoom

Foto: Michaela Fagerudd


Varje år har man placerat en hemlig gäst vid en av punkterna och i år gjorde ingen mindre än allas vår Kent från Jeppis ett sällsynt och uppskattat framträdande. Han reflekterade över sitt hittills händelserika liv i bubbelpoolen och bastun vid Hästöskatan. Det var allt från kramar av Stina Ekblad utanför Dramaten till den storstadspuls som gripit tag om hela hans personlighet.

Även Mr. Baywatch – David Hasselhoff stod som vakt vid en boj där det gällde att skapa en kort filmsnutt, helst med slow-motion inslag.

Tävlingsledningen följde med deltagarnas eskapader under dagen och i år gick Team Dåris ut som vinnare. I laget ingick Mika Koski, Kira Lillskrubb, Christoffer Skogvall, Lina Skogvall, Robin Lillskrubb och Oona Lindberg

Laget SkrajAhaj fick det åtråvärda ”Feelis”-priset och årets nykomling blev Snabbast i Larsmo.

Jeppis2Sea

  • Båtracet går ut på att lagen ska ta sig runt med egen båt i skärgården och besöka olika aktivitetspunkter.
  • Lagen delar med sig av sina upplevelser och utmaningar via instagram där de taggar dessa med hashtaggen #jeppis2sea.
  • Aktivitetspunkterna öppnas med Jeppis2Sea appen som tillsammans med en utdelad karta guidar lagen rätt i farvattnen kring Jakobstad och Larsmo.