Statliga svenska energijätten Vattenfall redovisar en nettovinst på 2,1 miljarder kronor, motsvarande cirka 219 miljoner euro, för andra kvartalet i år. Motsvarande period i fjol redovisade bolaget en förlust på 5,8 miljarder kronor, omkring 605 miljoner euro.

– Vi levererar ett stabilt resultat om man tittar på nettoresultatet. Det är betydligt bättre än förra året, men vi brukar normalt också titta på det underliggande löpande resultatet och även där ser vi en förbättring, säger Magnus Hall, vd på Vattenfall, till TT.

Det underliggande rörelseresultatet ökade till 4,9 miljarder kronor (511 miljoner euro) från 3,7 miljarder kronor (386 miljoner euro) i fjol.

Är du nöjd?

– Det blir alltid fel när man säger att man är nöjd. Men framför allt är det stabiliseringen vi vill se och det som har drabbat oss tidigare år har varit väldigt stora nedskrivningar efter väldigt stora förändringar på elpriserna. Och vi ser att de riskerna är mycket mindre nu, säger Magnus Hall.

Den totala omsättningen under kvartalet sjönk till 29,3 miljarder (cirka 3 miljarder euro), från 30 miljarder kronor ett år tidigare.