USA:s president Donald Trump kommenterade intervjun

på Twitter och anklagade tidningen för att dess rapportering "urvattnar försöket att döda terroristledaren".

Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som bevakar kriget i Syrien, meddelade i förra veckan med hänvisning till IS-källor att al-Baghdadi är död. Ingen kunde dock bekräfta uppgiften.

Ryssland misstänkte att dess styrkor dödat al-Baghdadi redan i maj men inte heller då kunde informationen bekräftas.

Ryssland misstänkte att terroristledaren dog någonstans kring staden Raqqa i Syrien, men den nyaste misstänkta dödsplatsen ligger i en annan provins nära Raqqa.

Gömmer han sig "i den tredje huvudstaden"?

Försvarsminister Mattis sade att den USA-ledda koalitionen fortfarande jagar al-Baghdadi i både Irak och Syrien.

BBC rapporterade i början av juli att al-Baghdadi eventuellt befinner sig inom området för den så kallade tredje huvudstaden, det vill säga på området vid Iraks och Syriens gräns, nära staden al-Qaim i Irak och staden Abu Kamal i Syrien. Raqqa och Mosul har tidigare beskrivits som IS främsta områden.

IS-ledaren tros flytta på sig ofta och man misstänker att han bor under jorden och i grottor och att han undviker att använda alla sorters kommunikationsmedel.

Världens mest efterlysta man

Al-Baghdadi uppträder i offentligheten endast om det är absolut nödvändigt. Han lär ska ha uppträtt framför kameran en endaste gång då han meddelade att IS så kallade kalifat hade grundats i Mosul år 2014.

IS-ledaren misstänks ha skickat ett ljudmeddelande i slutet av i fjol då striderna om Mosul blev hårdare.

Endast en handfull personer tros veta var al-Baghdadi i verkligheten befinner sig,

rapporterar BBC.

USA har lovat 25 miljoner dollar till den som kan ge informations som leder till att al-Baghdadi grips eller dödas och utnämnt honom till världens mest efterlysta man.