Enligt källorna sade ambassadören Sergej Kisljak till sina chefer i Moskva att han diskuterat frågor kopplade till presidentkampanjen med Sessions under presidentracet i fjol. Källorna uppger att duon bland annat diskuterade frågor som är politiskt viktiga för Ryssland.

Sessions har tidigare erkänt att han har träffat Kisljak två gånger, men han har upprepade gånger nekat till att de två skulle ha diskuterat Trumps valkampanj.

Sessions blev justitieminister i början av året. På lördagen

twittrade Trump gällande fallet Sessions: "En ny underrättelseläcka – denna gång mot justitieminister Jeff Sessions. Dessa olagliga avslöjanden, som Comey, måste sluta!" skrev Trump.

"Trump borde inte störa Mueller"

FBI-utredningsgruppen som specialåklagare Robert Mueller leder utreder Trump-kampanjens eventuella kopplingar till Ryssland. Sessions förklarade sig jävig i utredningen i mars efter att hans möten med Kisljak blev offentliga.

The Washington Post rapporterade tidigare att vissa av Trumps advokater ska ha försökt hitta på sätt att begränsa Muellers utredning. I en intervju för tidningen The New York Times varnade Trump Mueller och sade att hans familjs ekonomiska angelägenheter som inte är kopplade till Ryssland inte borde tas med i utredningen.

Tv-kanalen CBS rapporterar att kongressrepresentanter i båda partierna har varnat presidenten och sagt att han inte borde blanda sig i Muellers utredning. En av Demokraternas senatorer sade att om Mueller skulle avsättas utan orsak skulle det vara en attack mot lagen.

Även talmannen Paul Ryan som representerar Republikanerna i representanthuset har sagt att det vore bäst att bara låta Mueller utföra sitt arbete.