Olyckan inträffade när fyra personer, misstänka för ett väpnat rån, sprang över E20. Alla fyra misstänka har nu gripits.

– En polisman i 40-årsåldern, som i samband med efterföljandet av rånarna på E20, blir påkörd av en bilist har avlidit på grund av sina skador, säger Christer Fuxborg, pressinformatör vid polisen i region Väst i Sverige, till TT.

Fyra maskerade personer, varav en med ett pistolliknande föremål i handen, rånade vid halv tio-tiden en tobaksaffär på Kaggeledstorget i Göteborg. Det är ännu oklart om gärningspersonerna fick med sig något byte när de försvann från platsen i en silverfärgad flyktbil.

Polisen larmades från en tips- och tobaksaffär. Kort därpå fick polisen tips från vittnen som sett flera personer springa över E20 invid Ånäsmotet, knappt två kilometer från brottsplatsen.

– Vi är snabbt i hälarna på de här personerna som springer över E20 och i samband med det uppges det att en person blir påkörd utav en allmänhet som alltså är på väg längs E20, fortsätter Fuxborg.

Den påkörda polisen fördes med ambulans till Sahlgrenska sjukhuset där han sedan avled av sina skador. Anhöriga är underrättade.

Tre av de misstänkta kunde kort därefter gripas. En halvtimme senare greps även den fjärde misstänkta. Det vapenliknade föremålet som användes vid rånet har spårats upp av en polispatrull

Varför de misstänka rånarna valde att överge flyktbilen och fortsätta till fots är oklart. Bilen är påträffad och har tagits i beslag för en teknisk undersökning.

Trafiken stoppades på E20 efter olyckan, men är åter igång.