Ligamatchen VPS – JJK slutade 1–1 (1-0).

VPS visade redan från start hur det går till när de drar åt skruvstädet och steg för steg flyttar sitt bollinnehav högre upp på plan. Men – däremellan har hemmalaget tappat tempo och släppt in JJK i matchen.

Det har inte varit ofarligt framför VPS mål, men det är bara i JJK:s bur som bollen gått in.

Steven Morrissey gav VPS ledningen efter 17 minuter. Morrissey förvaltade Joonas Vahteras passning med utsidan av foten och satte bollen i mål med ett lågt, distinkt skott.

Vahtera-Morrissey-samarbetet har efter det här resulterat i två stolpträffar.

JJK kvitterade tidigt i den andra halvleken. De lyckades utnyttja VPS svajiga försvarsspel. Gael Etock nickade in 1–1 i den 53:e matchminuten.

Gästerna nosar på ett ledningsmål när de får en frispark strax utanför straffområdet tio minuter senare. Skottet träffar VPS mur.

VPS kontrar snabbt, men kommer inte till avslut. Det är så VPS chanser ser uti andra halvlek. Uppspelen går snabbt, men avsluten saknas.

Och när VPS tvingades försvara gick många passningar fel.

VPS laguppställning Marko Meerits – Jesper Engström, Timi Lahti, Ville Kosimaa, Markus Jürgensson – Juha Hakola, Juho Lähde, Ebrihma Sohna, Joonas Vahtera – Jerry Voutilainen, Steven Morrissey.

På bänken: Samu Volotinen (målvakt), Sebastian Strandvall, Kim Böling, Jonas Levänen, Andrée Clennon och Farbrice Gatambiye.