Mannen saknar enligt myndighetsuppgifter fast adress men ska vara registrerad som boende i kantonen Graubünden. Enligt polisen är han dömd vid två tidigare tillfällen – under 2014 och 2016 – bägge gångerna för vapenbrott.

Fem personer skadades, varav två allvarligt, när den misstänkte gick till angrepp med en motorsåg. Attacken ägde rum på försäkringsbolaget CSS kontor i Schaffhausens gamla stad. Till den schweiziska tidningen Blick säger en talesperson för CSS att två av de skadade är anställda på försäkringsbolaget.

Mannen befinner sig fortfarande på fri fot. Polisen i Schaffhausen har publicerat bild och signalement på den misstänkte. Han beskrivs som omkring 190 centimeter lång och tunnhårig med "tilltufsat, ovårdat utseende". Han tros färdas i en Volkswagen med schweiziska registreringsskyltar.

– Så vitt känt håller mannen främst till i skogarna. När han känner sig trängd kan han uppenbarligen reagera aggressivt. Därför är det viktigt att människor som ser mannen omedelbart kontaktar polisen och undviker honom. Enligt nuvarande information har mannen fortfarande motorsågen med sig och annan beväpning kan inte uteslutas, skriver polisen i Schaffhausen på sin hemsida.

Polisen betonar också att det inte rör sig om ett terrordåd.

Schaffhausen ligger omkring femtio kilometer norr om Zürich, inte långt ifrån gränsen mot Tyskland.