Flickan promenerade i nio dagar tills hon nådde säkerheten vid Etiopiens gräns.

Nyadet följde andra flyktingar och fick mat av andra drabbade. Med den egna familjen tappade hon kontakten under oroligheterna i hemstaden. Nyadet vet inte vad som hänt med hennes mamma, pappa, bror och två systrar.

– Kanske de är i säkerhet, säger hon.

Nyandets delar sin berättelse med tusentals andra ensamma sydsudanesiska flyktingbarn. En del av dem har bevittnat hur deras familjer mördats.

Hoppet falnar

Hjälparbetare i Etiopien berättar att ensamma flyktingbarn är en vanlig syn vid gränsen.

– Man ser på dem att de är mycket trötta, deras kläder är trasiga och de har inte haft möjlighet att tvätta sig på länge, säger Daniel Abade som arbetar för hjälporganisationen Rädda barnen.

I flyktinglägret Nguenyyiel i Etiopien finns det 2 900 ensamma barn. FN uppskattar att 75 000 barn har flytt från Sydsudan utan sina familjer.

På flyktinglägren försöker hjälparbetarna hjälpa barnen att hitta sina familjer, men det är inte enkelt i det krigsdrabbade landet. De internationella organisationerna Rädda barnen och Plan International har lyckats återförena några hundra barn med deras familjer.

Nyadet hoppas att hon någon dag ska hitta sin familj. Andra har redan förlorat hoppet. 13-åringen Chan flydde Sydsudan i fjol då hans hem började brinna. Han vandrade i nästan en månad innan han tog sig i säkerhet.

Chan vet inte var hans familj finns, men tror att de har dödats i striderna.

Flickor utsatta

Inbördeskriget i världens yngsta land har pågått i tre år och krävt tiotusentals liv. Uppskattningsvis 3,5 miljoner människor har flytt sina hem och 1,8 miljoner är flyktingar i utlandet.

Utöver inbördeskriget lider Sydsudan även av fattigdom och livsmedelsbrist. Barnrättsorganisationen Plan International uppger att upp till 4,9 miljoner sydsudaneser lider av matbrist. Organisationen varnar för att flickor är speciellt utsatta på grund av konflikten.

– Om det i samfunden redan före krisen funnits skadlig praxis, som barnäktenskap, könsbetingat våld och till exempel tonårsgraviditeter är det snarare regel än undantag att problemen förvärras under konflikter eller allvarliga livsmedelskriser, säger Merja Färm som är projektchef för Plan International Finlands humanitära bistånd. (FNB–AFP)

Inbördeskriget har pågått i tre år

  • Sydsudan blev självständigt 2011 och det blodiga inbördeskriget bröt ut i december 2013.
  • Inbördeskriget började efter att Sydsudans president Salva Kiir anklagade sin rival, dåvarande vicepresidenten Riek Machar för att planera en statskupp.
  • Parterna ingick ett fredsavtal för två år sedan, men båda parterna har brutit mot det.
  • Striderna fortsätter trots att FN har skickat tusentals fredsbevarare till landet.
  • Inbördeskriget i Sydsudan är grymt och attacker mot civila är vardag.
  • Landet lider samtidigt av utbredd fattigdom och hunger. I februari utlystes hungersnöd i delar av landet.
  • Inbördeskriget uppskattas ha krävt tiotusentals liv.
  • Över 3,5 miljoner människor har tvingats fly sina hem och 1,8 miljoner har flytt från landet.