Sverige fick en riktig mardrömsstart på den sista gruppspelsmatchen mot Italien.

Efter bara fyra minuter stormade Daniela Sabatino fram och satte 1-0. Målet föregicks av en riktig bjudning från den svenska backlinjen.

Svenskorna laddade snabbt om och fick ett par chanser och plötsligt fälldes Stina Blackstenius i straffområdet. Lotta Schelin stegade fram till straffpunkten och kvitterade.

Men efter kvitteringen tappade svenskorna fokus igen och Italien var det klart bättre laget. Både Sabatino och Barbara Bonansea hade sina chanser och Italien kröp närmare ett ledningsmål.

Det kom också, efter en hörna i den 37:e minuten. Bollen rensades undan, men slogs in på nytt från distans och Sabatino lyfte in bollen i det bortre krysset på volley.

Sverige var i chock efter det andra målet och fick inte till stånd mycket i anfallsväg.

Andra halvlek
Inför andra halvlek gjorde förbundskapten Pia Sundhage två byten. Kosovare Asllani och Caroline Seger byttes ut och in kom Lisa Dahlkvist och Fridolina Rolfö.

Bytena gav utdelning direkt då nyss inbytta Rolfö kom loss på högerkanten och skickade in en boll mot straffpunkten. Blackstenius tog två steg framåt och styrde in 2-2 i den 47:e minuten.

Sverige fortsatte ånga på och på en hörna var Dahlkvist nära att nicka in bollen, men den rensades på mållinjen. Den första kvarten av andra halvleken var helt och hållet svenskornas men det ville sig inte.

I den 78:e minuten kombinerade Rolfö och Blackstenius igen då den sistnämnde kom åt att nicka från närhåll. Bollen gick i stolpen och närmare än så kom inte Sverige.

I stället var det Italien som i sitt första farliga anfall på hela andra halvlek avgjorde matchen.

Inbytte Cristina Girelli spelade ut till Bonansea som löpte ner mot kortlinjen och skickade in bollen mot den bakre stolpen. Där stod sedan Girelli omarkerad och tryckte enkelt in 2-3 i den 85:e minuten.

När Tyskland i gruppens andra match vann över Ryssland med 2-0 så slutar Sverige på andra plats i gruppen.

Gruppsegraren Tyskland ställs i kvartsfinal mot Danmark, medan Sverige ställs mot stenhårda värdnationen Nederländerna.