"Deposita ja vill ha tillbaka gambäl Deposita" sjunger komikern Alfred Backa i sin version av Luis Fonsis låt Despacito.

Vad är då Deposita? Deposita är en Sparbank som fanns i Jakobstadsnejden till och med 1991.

En låt om en bank är enligt Backa själv egentligen jättetråkigt, och han trodde aldrig att någon annan än de som bor i trakten skulle gilla sig om låten. Men med över 37 000 visningar ligger videon på tredje plats på Youtubes trendlista i Finland. Och det är inte bara i Svenskfinland som låten spelas.

– Man märker att det inte bara är finlandssvenskar som ser den när det börjar komma kommentarer som "v***u mitä paskaa"... Jag tycker att det är tråkigt när människor använder så enkelt internetspråk, säger Backa.

Negativa kommentarer till trots, så har över 38000 personer sett videon. Backa tror själv att populariteten beror på att originalet är så välkänd. En annan anledning till att så många sett videon kan vara att den är gjord på Pedersöredialekter.

– Det verkar som att det som görs på österbottnisk dialekt blir populärt i Finland. Det är fascinerande, säger Backa.

Han nämner att videon och låtar på andra dialekter än österbottniska sällan blir populära bland andra än finlandssvenskar.

– Vi är helt enkelt roligare i Österbotten, säger Backa.

Men, det är säkerligen inte hela sanningen, erkänner han.

– Det kan hända att de bara skrattar åt de dumma bönderna.

– Antingen skrattar de åt att videon är bra, eller så åt att det är riktigt riktigt dåligt, nästan lite pinsam, men det bjuder jag på, säger Backa.

Han önskar att fler österbottningar skulle våga och vilja göra videon på österbottniska dialekter.

– Jag önskar att ribban skulle sänkas och att fler skulle göra dåliga videon, speciellt sketcher. Det finns för få som bara sätter upp en kamera och gör idiotiska saker. Allt behöver inte vara på KAJ-nivå med stora produktioner.