Sydkoreanska åklagare har inlett en utredning mot den 56-årige regissören Kim Ki-Duk sedan han blivit brottsanmäld av en kvinnlig kollega.

Enligt uppgifter till den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap menar hon att händelsen inträffade under inspelningen av filmen "Moebius" (2013). Skådespelerskan, som vill vara anonym, anklagar Kim Ki-Duk för att ha slagit henne i ansiktet, förolämpat henne och därefter tvingat henne till en nakenscen som inte fanns i manus.

Kvinnan hoppade senare av inspelningen.

Nekar till slag

"Moebius" är en uppseendeväckande och omdebatterad thriller om incest som först var förbjuden i Sydkorea, innan några av scenerna blev borttagna.

Kim Ki-Duk säger att tilltaget vid inspelningen inte var något personligt, men att han ska ta ansvar för sina handlingar.

– Eftersom det var fyra år sedan har jag inget klart minne av det, men det hände under en process där jag instruerade för att göra skådespelandet mer verkligt, säger han i ett uttalande.

Uppseendeväckande filmer

Kim Ki-Duks representanter menar enligt The Korea Herald att slaget i ansiktet var av den lättare sorten och att det var en del av instruktionen, men att kvinnan inte blev tvingad till någon sexscen som inte fanns i manus.

Kim Ki-Duk har mottagit flera priser och varit en ständig kritikerfavorit. Hans film "Pietà" från 2012 fick det ärofyllda priset Guldlejonet för bästa film i Venedig samma år.

Flera av hans produktioner har dock anklagats för att vara våldsamma och obehagliga. "The isle" (2000) fick bland annat kritik för att den innehåller scener där grodor blir skinnflådda och fiskar lemlästade.