Det namnstarka laget fick smeknamnet "Los Galacticos", men gick inte från seger till seger.

– Folk minns den tiden för att (ordförande) Florentino Perez gjorde allt för att höja klubbens internationella profil, sade dåtida lagkaptenen Raul i en intervju för sporttidningen Marca 2015.

I samma intervju konstaterade han att det minst sagt namnstarka laget inte vann Champions League en enda gång.

Perez är fortfarande ordförande, men driver inte alls i samma utsträckning som tidigare på för att värva nya offensiva spelare varje sommar. Den lugnare strategin har gett utdelning – Real Madrid är rekordstarkt och har tagit hem Champions League tre av de fyra senaste säsongerna. Laget är fortfarande namnstarkt, men det blir betydligt färre ändringar från säsong till säsong än tidigare.

Tio spelare i truppen till Champions League-finalen i våras var med redan i 2014 års mästarlag. I januari 2016 blev Zidane ny tränare för laget och han har gett många unga spelare chansen i öppningselvan. Slitvargen Casemiro, 25, har etablerat sig på mittfältet och Marco Asensio väntas ta en allt större roll efter att ha dominerat i U21-EM för Spanien. Walesaren Gareth Bale har ofta gått skadad och kan även i övrigt få problem med att hålla en ordinarie plats i öppningselvan.

– Jag jobbar hårt för att få spela så många minuter som möjligt. Jag är nöjd med mig själv och laget, sade Asensio efter att Real tagit hem spanska supercupen nyligen.

Storfavorit

Real tog hem spanska supercupen, där föregående säsongs liga- och cupmästare möts, med klara siffror. Barcelona slogs tillbaka med 3–1 borta och 2–0 hemma. Eftersom Barcelona sålt Neymar till PSG nyligen utan att ta in någon egentlig ersättare verkar Real i år vara steget före sin största rival.

– Säsongen blir lång och svår. Vi har inte vunnit ligan ännu, utan måste kämpa hela vägen, säger Zidane i Marca om att vara segertippad.

Eftersom Cristiano Ronaldo knuffade domaren i ryggen i supercupen är han avstängd i säsongens fyra första seriematcher.

Piqué oroad

Barcelona har inför säsongstarten kopplats ihop med Ousmane Dembélé i Borussia Dortmund och Liverpools Philippe Coutinho. Även om någon av värvningarna blir av räcker det inte för att ta Reals plats som storfavorit inför säsongen.

– Det är första gången på nio år som jag känner att vi är sämre än Real. Vi är inte på topp just nu, varken som klubb eller som lag, sade Piqué efter supercupförlusten.

Barcelona är utan Luis Suarez i säsongpremiären. Han drabbades av en knäskada i supercupen.