Han är uppemot två minuter efter Ott Tänak från Estland, men har brittiska trean Elfyn Evans bara drygt fyra sekunder före sig.

Hänninen hade problem med en stötdämpare på lördagen och hade ingen chans att blanda sig i den absoluta tätstriden. Han räknar inte med att göra det på söndag heller, men hoppas på tredjeplatsen.

– Den kampen är helt öppen fortfarande, sade Hänninen till VM-seriens egen radiokanal efter lördagens etapp.

Jari-Matti Latvala ligger sjua efter att ha varit snabbast på lördagens sista, 12,28 kilometer långa specialsträcka. Han lyckades köra snabbt trots att bilen inte var i toppskick efter dagens tidigare sträckor.

– I en vänsterkurva körde jag lite för nära ett buskage. Rutten är ganska smal här och den måste utnyttjas i sin helhet för att man ska klara sig här, säger Latvala om varför hans bil tagit stryk ovanför vänstra framhjulet.

Tänak ledde redan inför lördagen och bevakade sin ledning noggrant utan att förivra sig.

– Jag körde klockrent. I motsats till motståndarna gjorde jag inga misstag, så jag lyckades utöka ledningen, sade Tänak.

Söndagen bjuder på fyra specialsträckor. Den sista, nummer 21 i hela rallyt, är ungefär 13 kilometer lång och börjar klockan 13.18 finsk tid.