Romelu Lukaku prickade in 2–0, Paul Pogba lyfte in 3–0 och Anthony Martial hoppade på nytt in och punkterade tillställningen genom att placera in 4–0. De tre målen kom mellan den 80 och 84:e minuten.

Pogba hade assist till det fjärde målet och låg även bakom ledningsmålet, som kom just före paus.

Den franske mittfältaren nickade en vänsterhörna. Swanseas målvakt Lukasz Fabianski fick upp en hand och tippade bollen i ribban och ner på mållinjen. På returen sulade Eric Bailly sedan in bollen i nät.

Noterbart är även att Henrich Mchitarjan hade två framspelningar i matchen. Armeniern har nu totalt fyra målgivande passningar under de två inledande omgångarna i Premier League. Lukaku, som köptes från Everton för 75 miljoner pund inför säsongen, är redan uppe i tre fullträffar.

Uniteds tränare Jose Mourinho tycker inte det var frågan om någon lätt seger trots de stora siffrorna.

– Jag gillar inte när folk säger att dessa matcher är lätta. Men vårt lag är stabilt och har självförtroende, säger Mourinho.

Niki Mäenpää satt på bänken då hans Brighton fick se sig slaget på bortaplan av Leicester. Matchen slutade 2–0 och Riyad Mahrez spelade fram till båda målen.

Liverpool skapade massvis med chanser men gjorde bara ett mål hemma mot Crystal Palace. Sadio Mane blev segerskytt då Liverpool tog sin första seger för säsongen genom att vinna med 1–2.

Liverpool har en bra vecka bakom sig, för i tisdags blev det en 2–1-seger på bortaplan mot Hoffenheim i Champions League-kvalet.

Fjolårssäsongens ligafemma Arsenal har inte heller inlett den här Premier League-säsongen som något vidare topplag.

I bortamötet med Stoke – på 13:e plats förra säsongen – blev det en 0–1-förlust sedan spanske anfallaren Jesé avgjort matchen i den 47:e matchminuten.

Den tidigare Paris SG-spelaren gjorde mål i sin debut för Stoke.

Arsenal var illa ute redan i första omgången, men lyckades då i en svängig match besegra Leicester med 4–3.