Polisen har genomfört husrannsakningar bland annat i stadsdelen Runosbacken norr om Åbo centrum. Inga nya gripanden har ägt rum.

Polisen begär den huvudmisstänkte för knivhuggningarna häktad i morgon förmiddag, säger Centralkriminalpolisen till FNB.

Den misstänkte gärningsmannen har ännu inte hörts av polisen. Polisen har för avsikt att förhöra honom i dag söndag.

Förhören med de fyra övriga misstänkta har fortsatt och de är enligt polisen samarbetsvilliga. Deras koppling till dådet är oklart, liksom om de kommer att begäras häktade vid Egentliga Finlands tingsrätt. Deras koppling till dådet utreds som bäst.

Brottsrubriceringen är forsättningsvis den samma, försök till mord och mord i terroristiskt syfte.

Polisen har även fortsatt att höra ögonvittnen, de förhören kommer att fortsätta i flera dagar.

Inga förändringar har skett gällande offrens tillstånd, en del har förhörts redan medan polisen väntar på att de övriga offrens tillstånd ska förbättras innan man inleder förhör.

I går meddelade polisen att man kan skicka bilder och videofilmer som WhatsApp-meddelanden på telefonnumret 0465342316. Polisen har redan fått ta emot material och vill tacka för det.

Ytterligare material tas fortfarande emot, meddelar Centrakriminalpolisen i ett pressmeddelande.

Om det inte dyker upp betydande uppgifter som kräver rapportering skickar polisen ut ett nytt pressmeddelande följande gång i morgon klockan 12