Sport 30.10.2014

Torrskodd över träsket

Tunga hammarslag ekar över myren. En karl dunkar knästående in de långa spikarna i det färska virket. Degernästräsket får torrt på fötterna.

Ingen motorsågsmassaker precis, men lite munhuggning hör talkodagen till. Putte Andersson och Dick Enqvist kan ?inte alltid enas om exakt hur plankorna ska kapas. I bak­grunden Derrick Andersson och Kaj Enlund.
En liten överdrift. Man kan fort­farande bli våt om fötterna, men att ta sig runt vandringsleden är inte fullt så farligt som texten på den gamla stolpändan låter på­skina.
Med några från Snellmans i elden. Under lunchen samlas gubbarna runt brasan för att grilla korv. Här är det Kaj Enlund, Christer Holmbacka, Anton Mäenpää, Sven-Erik Vikman, Dick Enqvist, Putte Andersson, Derrick Andersson och Håkan Holmqvist som kämpar för att tygla snålvattnet.
I begynnelsen var kärret, hammaren och Christer. Ja, jag behöver åtminstone inte tänka på att gå till gymmet i dag, konstaterar Christer Holmbacka när han dunkar in ytterligare en 20 centimeter lång spik (8-tummare) i den bastanta plankan.
Tidens tand. Gammalt och nytt bredvid varandra. De ut­tjänta spångarna har börjat ruttna i vattnet så de nya monteras i grevens tid. Längdspåret dras där de gamla plankorna ligger.

Läs webbnyheterna för endast 13,90 € /månad

Ingen bindningstid, du bestämmer när du läst färdigt.

ÖT Digital 13,90 € /månad Jag är redan prenumerant