Backen Oskari Manninen var Sports femte straffskytt och den första som lyckades. När Lukkos guldhjälm Ville Vahalahti stoppades av Sports målvakt Hannu Toivonen för andra gången var saken klar. Sport vann med 3–4 (1–0, 1–3, 1–0, 0–0, 0–1) Bröderna Erik och Filip Riska spelade stora roller i tisdagskvällens ligaföreställning i Raumo. I Lassi Kokkalas frånvaro spelade Erik Riska som första center i Sport mellan fransmännen Charles Bertrand och Damien Fleury. Storebror Filip var center i Lukkos fjärde kedja och bröderna möttes i tekning efter tekning – oftast med Filip som vinnare. Filip Riska var med i förarbetet när OIli Sipiläinen satte 1–0 efter 7.42. Och storebror Riska satte själv 2–0 med ett vasst skott blotta 29 sekunder in i andra perioden. Lukko tryckte på hårt i början av andra perioden och Sports tränare Tomek Valtonen valde att ta en time out. Den hade effekt. När Juho Tommila satt utvisad pangade Damien Fleury in 2–1. Och när Ryan Zapolski vispade ut pucken på läktaren och Jerry Ahtola satt av hans utvisning styrde Erik Riska in ett handledsskott av Fleury. Med 41 sekunder kvar av andra perioden fumlade Zapolski med pucken. Jarkko Immonen var framme, petade in pucken och slutförde Sports vändning från 2–0-underläget. Lillebror Riska åkte på en utvisning för tripping efter 45.25. Sju sekunder senare satt Mikko Kousa kvitteringen. Sport var det aktivare laget under återstoden av tredje perioden och radade upp chanser. Bland annat hade Teemu Henritius en kanonchans på en retur efter ett skott av Jarkko Immonen, men Zapolski fick ett benskydd på pucken. I förlängningen var det Lukkos tur att trycka på, men några mål sågs inte.