Efter att Sverige vunnit med 1–2 efter förlängning i Vasa på fredagen och Finland svarat med 4–1 i Bennäs på lördagen blev det en jämn kamp om kampsegern i Urjala på söndagen. Efter en mållös första period tog Sverige ledningen i början av andra perioden genom yttern Moa Wernblom. Finlands ytter Nea Katajamäki kvitterade i numerärt överläge och före matchen hunnit halvvägs förde centern Sara Säkkinen Finland i ledning. Knappa sju minuter in i tredje perioden satte centern Petra Nieminen 3–1 i numerärt överläge. Sverige fick till en reducering på slutet när yttern Emma Johansson hittade rätt, men Finland höll undan. Tiia Pajarinen i Finlands mål parerade 39 skott medan Sveriges målvakt Emma Söderberg tog 33 puckar. Backen Anni Hietaharju från Toby spelade samtliga tre matcher i Finnkampen. Hon noterade inga poäng men var inte inne på ett enda baklängesmål och hade +3 totalt i plus/minusstatistiken – bäst av alla tjejer som spelade i matcherna tillsammans med yttern Nea Katajamäki.