Hannu Toivonen, Henrik Koivisto och Charles Bertrand gick ut på isen i straffläggningen och avgjorde för Sport. Toivonen och Bertrand satte sina straffar. Toivonen plockade och motade Ilves straffar. Ett hett returmöte väntar på lördag. Då möts nämlingen Sports Matt Generous och Ilves Antti Tyrväinen igen. De bjöd på en match i matchen i slutet av den andra perioden som ledde till att Generous åkte i duschen och Tyrväinen fick en tia. Det hela började med att Tyrväinen tacklade Generous bakom Sports mål. Det var inget som domarna reagerade på, men för spelarna var saken inte utagerad. Uppgörelsen fortsatte ända in i bytesbåset. Det krävdes tre Sportspelare och en tränare för att hålla Generous tillbaka när han blev uppretad av Ilvesspelaren Atte Pentikäinen. En av domarna gick emellan. När de fick ut Generous på isen fick en av domarna hålla fast Generous hårt för att få ut honom på duschkommendering. Generous slet sig loss, tog några snabba skär mot Ilves målvakt Joonas Korpisalo och röt åt honom, innan domaren fick tag om Generous igen. Det hade varit hett på isen tidigare också – framför bägge målburarna. Men målen kom på renare chanser. Sport hade en riktigt svag minut i försvaret i mitten av första perioden. Det kunde Ilves utnyttja och enkelt ta sig fram till bra lägen. Turo Asplund blev den som satte 0-1-målet. En tvåmålsledning var nära. Efter ett anfall hamnade pucken under Sports målvakt. När den kom fram var det en Ilvesspelare som fick tag på den. Pucken går i mål, men målet underkändes eftersom pucken sparkades in. Kvitteringen kommer i början av andra perioden. Charles Bertrand passar snett bakåt till backen Oskari Manninen vid blålinjen. Manninens skott går in. Det här målet är kännetecknande för Sports spel. Backarna går gärna upp och skjuter, men det straffar sig också. Sport blottar sig bakåt. Det är inte bara en gång Sportspelarna får jaga anfallande Ilvesspelare som snott pucken. Det var mindre gruff i den tredje perioden, men också färre målchanser. Ställningen 1-1 stod sig under ordinarie matchtid. Förlängningen blir likaså mållös. Den avslutas av ett läckert passningsspel av Mike Brennan, Teemu Tallberg och Charles Bertrand, men Ilves burvaktare motar den pucken. På fredagskvällen förlorade både Pelicans och TPS sina matcher. Därmed klättrade Sport från jumboplatsen i ligan.