FC Haka utnyttjade sina chanser bättre och var täta på mitten. Det gav en seger med 1-3 (1-1). Efter en rörig inledning blev första halvlek en händelserik sådan. Spelmässigt sågs både ett par läckra anfall och en hel del gröt på mittfältet. Gästande Haka gjorde 0-1 i sitt första riktiga anfall. VPS-försvaret agerade passivt, ytterbacken Teemu Honkaniemi förlorade sin duell och Hakas testspelare Kasperi Liikonen dunkade in bollen i bortre burgaveln. VPS replik kom snabbt. Testyttern Clifton Miheso spurtade upp på vänsterkanten och levererade ett lugnt och precist inspel till yttern Loorents Hertsi som smugit in framför mål och placerade bollen i nät. Med kvarten spelad fick VPS sin första hörna. Mittfältaren Thomas Kula testade en variant längs mattan, men Haka rensade. Nästa hörna blev en klassiker på mittbacken Ville Koskimaa på bakstolpen. Koskimaa vann sin vana trogen nickduellen, men anfallaren Steven Morrissey sköt över från nära håll. Koskimaas mittbackskollega Timi Lahti inledde matchen bra och slog ett par fina, långa passningar. Efter dryga 20 minuter spel nickade Lahti undan två inlägg och landade illa efter det senare. Lahti tog sig åt vänsterfoten och tvingades avbryta. Han kunde inte stödja alls på vänsterfoten i paus. Lahtis utträde innebar debut för A-junioren Oliver Nabb. Honkaniemi gick in i mitten och Miika Niemi bytte från högerback till vänsterback medan Nabb tog plats till höger. Hertsi och Miheso skapade en farlig kontring efter en Hakahörna och bägge lagen hade bollen i ribban innan paus. Men fler mål sågs inte. Inför andra halvlek ersatte Samu Alanko Morrissey på topp medan Arttu Nuutinen tog plats på mittfältet i stället för Thomas Kula. FC Haka gjorde som i första halvlek och gjorde mål på sin första målchans. VPS-bekantingen Cheyne Fowler hade inga problem med att vinna en nickduell mot hälften kortare Miheso i VPS straffområde. Fowler hittade Kalle Multanen med sin nickskarv och Multanens nick gick in via stolpen. Miheso fick chans till revansch direkt i Hakas straffområde. Han sköt två gånger från nära håll, men bägge gångerna på backben. Kort efter det stod målvakten Karl-Filip Eriksson för en bra utrusning när han bröt ett anfall genom att nicka undan bollen utanför straffområdet. Efter 1-2-målet var Haka klart vassare framåt medan VPS hade svårt att få till bra uppspel och långa anfall. Haka fortsatte även att täppa till mitten, liksom i första halvlek, och VPS försökte hitta vägar framåt längs kanterna. Haka utökade välförtjänt ledningen på en hörna. Efter det gjorde VPS tränare Olli Huttunen en testspelarrockad på mittfältet och plockade ut Travis Cantrell till förmån för Charles Bantanga som anlände till Vasa på fredagen. Marcus Heimonen, även han testspelare, gick upp i en mer offensiv roll medan Bantanga tog plats som defensiv mittfältare. Alanko fick ett hyfsat läge att reducera efter en hörna, men han hade dålig balans i nicken. Efter det tackade Miheso för sig med ont i högra baklåret. A-junioren Ruin Ahmadi ersatte Miheso. Bantanga visade prov på gott självförtroende genom att hållla boll i eget straffområde, och han blixtrade också till med ett par precisa passningar.