Kärpät styrde spelet och Sport försökte hugga på ströchanser. Så såg matchbilden ut. Kärpät vann till slut med 5–1 (0–0, 2–0, 3–1). Målvakten Ville Hostikka gjorde en bra match när Sport gästade Kärpät i oktober. Och Hostikka inledde bra när han fick ansvaret i Raksila igen på fredagskvällen. Kärpät tryckte på i första perioden och vann skotten med 13–6. Men Hostikka svarade för ett par riktigt bra räddningar. Backen Matt Generous fick en tuff inledning på matchen. Efter två och en halv minut sträckte han sig efter pucken och fick en motståndararmbåge rakt i ansiktet. Kontakten såg oavsiktlig ut och ingen domaråtgärd följde. Generous var duktigt groggy efter smällen, men återvände till spel efter en stunds återhämtning på bänken. Sport fick första periodens enda numerära överläge när Kärpäts back Arto Laatikainen åkte ut för en tripping på centern Lassi Kokkala. Men Sport, som haft problem med spelet i numerärt överläge, kammade noll. Disciplinerat spel – det vill säga inga utvisningar – höll Sport med i matchen i första perioden. I den andra blev det två tvåminutare. Först satte sig backen Antti Uitto och vilade efter en hög klubba. Den utvisningen klarade Sport. Sedan gav yttern Ville Leskinen sitt gamla lag chansen att ta ledningen när han tog en helt onödig – och något billig – tvåa för tripping på Kärpäts amerikanska back Dan Spang vid hemmalagets blålinje. Och den här gången tvingades Hostikka kapitulera. Yttern Joonas Donskoi – ligaledarnas poängkung – lämnades ensam vid ena stolpen. Han föste lugnt pucken till yttern Saku Mäenalanen som vispade in pucken mellan benskydden på Hostikka. 1–0 kom efter 32.33. 2–0 kom knappa fem minuter senare. Ett till synes ofarligt anfall blev mycket mer än så när Kärpäts svenska back Adam Masuhr såg yttern Simon Suoranta stå ledig nära Sports mål. Masuhr drog i väg pucken mot Suoranta och Sportprodukten styrde snyggt in 2–0. Målet godkändes efter en videokontroll. Sport gick in i tredje perioden med ett stort behov av ett snabbt reduceringsmål. Och efter 43.21 stod det 2–1 på tavlan. Leskinen revanscherade sig. Han snodde åt sig pucken i Kärpäts zon och sökte yttern Charles Bertrand med en passning. Pucken studsade via en motståndarklubba till backen Mike Brennan – tillbaka efter avstängning – som krutade på med full kraft. Tomi Karhunen i Kärpäts mål var chanslös och Sports hopp tändes. Med 49 minuter spelade var Donskoi framme igen. Uitto gav bort pucken bakom eget mål och Donskoi fick tag på den. Han tittade upp och såg centern Joonas Kemppainen mitt i slottet. Passningen satt i bladet och sedan var det Hostikkas tur att vara chanslös på ett skott. Kort därefter kom spiken i kistan. Backarna Ari Gröndahl och Mikko Pukka hängde inte alls med när Julius Junttila gav pucken åt Kemppainen som stormade in i zon och serverade Donskoi öppet mål. 4–1 med 51.27 på klockan. Sylvassa tredje kedjan Junttila – Kemppainen – Donskoi fick chansen att krona kvällen med ett mål för Junttila också. Han fälldes i ett friläge, men Hostikka var vaken på straffen som följde och släppte inte in ytterligare ett mål mellan benskydden. I stället knöt Mäenalanen ihop säcken genom att dunka in 5–1 med ett rappt skott då fem sekunder återstod av matchen. Sports laguppställning 1. Henrik Koivisto – Jarkko Immonen – Charles Bertrand Mikko Pukka – Matt Generous 2. Teemu Tallberg – Lassi Kokkala – Joel Kiviranta Oskari Manninen – Mike Brennan 3. Ville Leskinen – Teemu Henritius – Jarkko Hattunen Joonas Valkonen – Antti Uitto 4. Erik Riska – Antti Kangasniemi – Felix Westermarck Ari Gröndahl sjunde back. Mv: Ville Hostikka (Hannu Toivonen)