Matchen Hermes – Red Ducks i Finlandsserien slutade med siffrorna 1–5(0–1, 1–2, 0–2) Hermes-tränaren Antti Karhula var inte alls nöjd efter matchen. – Vi var tama. Det dröjde säkert till sjätte minuten innan vi fick första passningen rätt. Vi var dåligt förberedda i bortamatcherna senaste veckoslut. Nu var vi ännu sämre. Vi var inte alls redo, kommenterar Antti Karhula. Hermes skapade många chanser, speciellt i slutperioden, men Sami Koskela i gästernas mål hade en superafton, 52 räddningar. – Ingenting bort av Red Ducks eller Koskela. De vann välförtjänt. Visst var det tidvis små marginaler, men man kan inte tala om otur. Den lilla turen är något man måste förtjäna sig, säger Karhula. Pete Suonpää, tränare för Red Ducks, öste beröm över Koskela. – Vi har inte haft en vinnande målvakt tidigare i vinter, men nu hade vi en sådan. En som höll oss med under de svåra stunderna. Överlag är jag mycket nöjd med den kampviljan som laget visade. Lite tappade vi greppet efter halva matchen, men fortsatte ändå att kämpa storhjärtat, säger Suonpää. Red Ducks ligger sist i tabellen. Är ni bättre än vad tabellen visar? – Vi är säkert på rätt ställe. Man förtjänar sin placering. Men vi har slutat att läsa tabellen. Vi skall spelmässigt jobba vidare, säger Suonpää. Hermes hade hamnat möblera om, igen. Den här gången inledde centern Topi Anttila som back. – Han skötte sig bra som back. Anttila klarar alla uppdrag, till och med att vässa skridskor. Men visst är det harmt att vi måste avstå bästa centern, säger Karhula. Red Ducks var bättre i första perioden där Jesse Östring förde gästerna till ledning. Hermes hade chanser i mitten av perioden, men lyckades inte överlista Koskela. Hermes pressade hårt efter vilan, men nollan sprack inte. Red Ducks däremot slog till med två mål. En snygg styrning av Markus Nässlin i numerärt överläge, 2–0 till gästerna. Red Ducks fick alldeles för enkelt öka på till 3–0. Stillastående Hermes-försvar och Johnny Martin satte in trean. På skott av Niko Korhonen lyckades Iiro Pakka styra in 1–3. Samma Pakka var helt fri strax efter, men lyckades inte överlista Koskela. Hermes fick ett diskutabelt lagstraff i slutet av perioden och måste inleda sista perioden med fyra mot fem. Red Ducks tog vara på den chansen, 4–1. Hermes gav sig dock inte. Hemmalaget pressade hårt på slutet. Hade numerärt överläge, hade sex mot fyra och sex mot fem. Hermes spelade sammanlagt över sju (!) minuter utan målvakt. Chanser fanns det mängder av, men Koskela var fenomenal. Pucken dansade också några gånger på mållinjen. Gästernas femte mål kom i tom kasse. – Det såg ut att vi vaknade till på slutet. Skit också. Allting var bara skenbart, säger Karhula. Målen: 8.33 0–1 Jesse Östring, 28.00 0–2 Markus Nässlin, spel fem mot fyra, 30.21 0–3 Johnny Martin, 31.55 1–3 Iiro Pakka (Niko Korhonen, Janne Kivilahti), 41.32 1–4 Lari Mäkijärvi, spel fem mot fyra, 57.46 1–5 Valtteri Autio, i tomt mål. Målvakter: Joonas Kuusela Hermes, 27 (13+8+6), Sami Koskela Red Ducks 52 (11+15+26). Utvisningar: Hermes 5 x 2 minuter, Red Ducks 6 x 2 minuter. Publik: 545 John Sundviks sammandrag av matchen kan du se här: Anfallaren Jaakko Heiskanens interjvu kan du lyssna till här: