Den första perioden inleddes avvaktande och båda lagen var noggranna med att inte bjuda motståndarna på några gratischanser. Efter hand skruvades tempot upp och ju längre klockan tickade, desto mer tog Jeppis över. De sista fem minuterna pressade hemmalaget hårt och när målet kom var det rättvist. Jeppisspelarna hade haft svårt att träffa målet med sina skott men när Filip Lund vispade till med en handledare efter 18.47 rasslade det till bakom Matti Syväpuro. I andra perioden fick Jeppis genast ett gyllene läge. Först åkte Mika Siekkinen ut för en crosschecking och strax efteråt fastnade Tony Sunds klubba i skridskorna på Sami Joki och domarna hade inget annat val än att visa ut Sund. I spel fem mot tre dröjde det inte länge innan Ville Lapinkorpi kunde raka in 2–0 efter en kaotisk situation framför mål. Efter målet sprattlade Muik till och skapade ett par farliga lägen. Antti Tuores fick ett jätteläge från nära håll, men skottet räddades av Aleksi Vaskivuo. I stället för 2–1 kom 3–0. Joki tilläts helt ostörd åka in framför Muikmålet och placera in pucken. I det skedet valde André Smulter att begära time out. Men det blev inte mycket bättre. Gästerna fick chansen i numerärt överläge utan att få till ett vettigt avslut. Och knappt hann Jeppis bli fulltaliga innan Jens Östman kom fri och gjorde 4–0. Efter 4–0-målet hade Muik sin bästa stund i matchen. En lite tursam studs gjorde att Erik Backlund kunde reducera och minuterna efter det hade Muik både två och tre chanser att göra ytterligare ett reduceringsmål. Men Vaskivuo höll tätt och Jeppis kunde gå till periodvila med 4–1. Muik gick ut hårt i den tredje perioden, men det ville sig helt enkelt inte. Efter ett par minuters press av gästerna kom Jeppis i sitt första riktiga anfall och gjorde 5–1 genom Ville Lapinkorpi. 6–1 var Sami Joki-show och kom i numerärt underläge med nio minuter kvar. Jeppis har varit väldigt beroende av duon Jens Östman-Viktor Fagerhed. Men när det verkliga allvaret körde i gång höjde sig Jeppis "gamlingar" en nivå och visade att Jeppis offensiv vilar på mer än en formation. Kedjan med Ville Lapinkorpi, Sami Joki och Ville Partanen var matchens behållning. Speciellt Joki och Lapinkorpi hade en mycket lyckad kväll. Den andra semifinalmatchen spelas i Nykarleby på lördag. Då spelar Muik med kniven mot strupen. En eventuell tredje match spelas i Kristallen på söndag. I: 18.47 1–0 Filip Lund (Teemu Kolehmainen, Viktor Fagerhed). II: 23.48 2–0 Ville Lapinkorpi (Ville Partanen, Sami Joki) NÖ2, 28.17 3–0 Joki, 32.24 4–0 Jens Östman (Fredrik Borgmästars), 32.51 4–1 Erik Backlund (Tomas Smedman, Mika Siekkinen). III: 42.31 5–1 Ville Lapinkorpi (Sami Joki, Filip Lund), 50.50 6–1 Joki (Lapinkorpi) NU. Publik: 775.