Hermes ledde som mest med 4-1, men släppte Pyry in i matchen och det blev något svettigt på slutet. Periodsiffrorna skrevs 2-0, 1-1 och 1-2. – En helt okej start från vår sida. Vi var mindre nervösa än jag kanske trodde, säger Hermes-tränaren Antti Karhula efter matchens första period. Trots 2-0 kunde Hermes inte fortsätta avslappnat. – Jag trodde det lossnar för oss, men nej. Det blev svårt. Motståndarna började dominera och kom nära, men vi lyckades hålla undan. Pasi Saarinen, tränare för Pyry, var inte nöjd med lagets första period. – Vi var kanske för försiktiga. Hermes dominerade och vi följde med blicken. Men det var fint att pojkarna inte gav sig utan kom starkt igen. Efter 3-4-målet hade vi ännu häng på ett kvitteringsmål, säger Saarinen. Hermes fick en pangstart. Hemmalagets första målchans resulterade i 1-0. 2-0-målet var vackert. Topi Anttila serverade åt Mika Halava som från cirka sju meter fick smälla in pucken bakom gästernas målvakt. Hermes hade tagit väl vara på chanserna i det skedet. Pyry reducerade 56 sekunder in i andra perioden. Jarkko Pyymäki var målskytt på en strålande passning av före detta Hermes-spelaren Antti Hilden. Gästernas glädje blev kortvarig, Jaakko Hautamäki prickade in 3-1 44 sekunder senare. Båda hade sina chanser och spelet böljade. Två till tre gånger luktade det starkt utvisning för gästerna, men huvuddomaren valde att fria. Dock erkände han ett misstag. – Han bad om ursäkt att han missade en solklar utvisning, säger Karhula. 4-1 kom på en kontring. Niklas Siren bröt i mittzon, Hermes kom två mot en, Siren serverade och Niko Kivinen sköt pucken i mål. De flesta trodde väl att saken är klar. Men Pyry var av annan åsikt. Efter två snabba mål var det match igen. Gästerna hade ytterligare två jättelägen strax efter, men mål-Joonas Kuusela räddade Hermes. Det jämnade ut sig på slutet. Pyry avslutade med sex mot fem i 72 sekunder, men Hermes försvarade sig bra och kunde ro hem segern. – Kuusela spelade bra i målet. Halava var farlig framåt och hade bud på flera mål, säger Hermes-tränaren. Det står 1-0 i matchsegrar. Tre segrar krävs för att nå semifinal. – Det blir ny match på lördag. Vi har en mindre rink hemma och det blir lite annorlunda spel, säger Pyrys Pasi Saarinen. Match nummer tre spelas i Karleby på söndag med start klockan 16.00. Statistik: 3.35 1-0 Jaakko Heiskanen (Miikael Arkimo, Mika Halava), 11.20 2-0 Halava (Topi Anttila), 20.56 2-1 Jarkko Pyymäki, 21.40 3-1 Jaakko Hautamäki (Tomi Sippola, Niklas Siren), 43.57 4-1 Niko Kivinen (Siren), 46.49 4-2 Joni Poutanen, 48.54 4-3 Juha Ruohomaa. Målvakter: Joonas Kuusela, Hermes 38 (13+10+15), Antti-Jussi Harjula Pyry 34 (11+11+12). Utvisningar: Hermes 2 x 2 minuter, Pyry 1 x 2 minuter Publik: 778. John Sundviks målsammandrag kan du se här: Här kan du lyssna till intervjun med Hermes tränare Antti Karhula: