Det må vara första gången som den 14-­åriga popstjärnan uppträder här, men första Vasabesöket är det inte för Isac ­Elliot – även om det var ett tag sen sist:

– Vi bodde i Vasa när jag var riktigt liten, kanske 1–2 år, då min pappa studerade till lärare. Vi bodde på Kyrko … bulevarden? Aj esplanaden, jo just det. Jag minns att det var precis vid en bro och att där fanns en Siwabutik, finns den kvar? Och så minns jag kyrkan och ett shoppingcenter. Och pappas kompis playstation.

– Men Karleby blir en ny bekantskap.

Isac Elliot vet att han har många fans i Österbotten – och det är förstås de som är orsaken till att han valt att pricka in två konserter här.

– De har gjort ett stort jobb för att få dit mig. Många har twittrat till mig och det finns massor med videor på Youtube om att jag ska komma till Vasa.

– Jag ser fram emot att träffa mina fans. De kan förvänta sig en bra show!

Fansen är superviktiga för Isac Elliot:

– Det är ju de som är mina arbets­givare. Utan dem vore jag ingenting, så jag försöker hela tiden ge något tillbaka, och till exempel ta mig tid att svara på tweets och så.

Du har också fått pris, bland annat ­Spotifys Årets innovatör på Emmagalan i fjol, för ditt sätt att engagera fans via ­sociala medier – vad är din hemlighet?

– Jag använder Twitter. Där är det lätt att svara, diskutera och ladda upp bilder och videor, och folk kommer nära mig. Det tar heller inte så lång tid om man är van.

När vi pratas vid har Isac Elliot precis kommit hem från Norge, där han ­uppträtt i Trondheim och Tromsö, och dessutom dragit på sig en rejäl förkylning med ­både snuva och feber. Sedan dess har han ­också hunnit med en konsert i Turkiet, där hans fanskara nu också bara växer, samt en businessresa till Los Angeles och skiv­bolaget Sony Music.

– Men jag kan inte berätta så mycket om det ännu. Det är avtal som ska undertecknas och så.

Han var också i Los Angeles för någon månad sedan och träffade då bland annat Red Ones team i staden. Den svensk-marockanska låtskrivaren och stjärnproducenten Red One, som jobbat med bland andra Lady Gaga, Pitbull, Usher och Nicki Minaj, är mannen bakom Isac Elliots hitlåt ”Baby I” och en av producenterna för albumet ”Follow me”.

– Då vi var där berättade de att Justin Bieber varit och spelat in i samma studio tidigare den dagen.

Hur kändes det?

– Man tänker inte så mycket på det. Människorna där är jättetrevliga och har fötterna på jorden. Jag fick till exempel också höra att en av killarna har jobbat med Michael Jackson, men han skulle aldrig ha nämnt det själv.

Har du alltså nytt material på gång nu?

– Jo, jag jobbar redan med nya saker, men jag vet inte när de släpps. Det är inte jag som bestämmer det.

Är det ditt nästa mål att slå igenom i USA?

– Vi ska se hur det går, man vet ju aldrig. Just nu går det jättebra i Finland, Sverige, Norge och även i Estland och Turkiet. Det som oroar mig lite med ett skiv­bolag på andra sidan jordklotet är att Norden glöms bort.

– Men skivbolaget kan inte bestämma allt. Eftersom jag är 14 måste alla beslut gå via pappa och vi har nog en del att säga till om. Det är faktiskt pappa som fattat alla beslut, han är jättebra på sånt här. Han kan tänka logiskt och långt fram och se vad olika saker kan få för konsekvenser.

Att pappa Fredrik Lundén, som alltså är lärare, alltid är med på Isac Elliots ­resor är också en fördel med tanke på att 14-åringen, som nu går i åttan i högstadiet, är borta från skolan ungefär halva läsåret.

– Men jag hinner nog helt bra med ­skolan. Jag fick faktiskt höjt betyg i åtta ämnen nu senast.

Vad ska du göra i sommar?

– Det blir en del konserter förstås, bland annat på midsommar uppträder jag i Norge för tredje året i rad faktiskt. Och så ska jag vara på landet – och åka på skriba­läger, det blir ett roligt avbrott!