Kärpät vann onsdagens fjärde final i Tammerfors med 3–2 efter förlängning och leder nu med 3–1 i segrar. Kärpät ledde med uddamålet efter första perioden sedan Junttila styrt in ett skott från backen Markus Nutivaara. I andra perioden kvitterade Pekka Jormakka efter att Kärpät slarvat bort pucken i mittzonen. Josh Green förde upp hemmalaget i en 2–1-ledning efter ett bra powerplay, där Tappara fick till massvis med passningar på kort tid och det slutade med att Josh Green relativt ostörd kunde lyfta in pucken från närhåll. Esa Pirnes kvittering i tredje perioden föregicks av en rejäl missräkning av Tappara och en bra, lång passning från Benjamin Maxwell. Pirnes kom helt fri från utvisningsbåset. Han såg först ut att tappa kontrollen på pucken, men återfick den snabbt och överlistade Juha Metsola i Tapparamålet. Fyra och en halv minut in i förlängningen hade Kärpät turen med sig vid segermålet. Lasse Kukkonen skickade in pucken mot mål från blålinjen och Julius Junttila försökte få klubban på den. – Jag försökte styra och sen tog den nog någonstans på min utrustning. Sen tappade jag helt kollen på pucken, sade Junttila till Nelonen Pro direkt efter matchen. Pucken studsade nästan rakt uppåt från spelarna framför målet och efter en lång luftfärd landade den i målet bakom en helt ställd Metsola.