Jose Manuel Rivera och Boris Kadio visade genast att de kan bli viktiga spelare för Jaro i år. Rivera visade upp en utmärkt speluppfattning och första beröring. Precis som den balanserande mittfältaren Kadio visade han också upp ett funktionellt spel. - Kadio bryter bra och spelar enkelt. Det ser lovande ut med två spelare som spelar första ligamatchen. Det här blir bra, säger Alexei Eremenko. - Rivera en klasspelare som gör Jaro bättre, säger SJK-tränaren Simo Valakari. Rivera tog tre av fyra frisparkar som Jaro hade från drygt 20 meter. Den första gick på mål, medan de två andra var misslyckade varianter. Kadio avfyrande den fjärde över ribban. - Kadio tar frisparkarna om de är längre ifrån, annars tar Rivera dem, säger Eremenko. Rivera var olyckligt inblandad i matchens enda mål. SJK fick i onödan ett inkast högt uppe i banan efter att Reginaldo hade rensat trots att Johan Brunell hade ropat att han tar bollen. Plötsligt före inkastet var två bollar på plan. SJK spelade vidare, medan Rivera slog bort den andra bollen. - Jag ville att spelet skulle fortsätta, säger Rivera. Hans lagkamrater tittade passivt på när Bahrudin Atajic avancerade till vänster och serverade ett inlägg mot den första stolpen. Där var Akseli Pelvas först på bollen framför Ilja Vaganov, Jari Sara och Jesse Öst. - Bahrudin kom bra på kanten och det gäller att bara rusa dit. Det var lite av ett flippermål där bollen touchade målvakten, men det gäller att vara på rätt plats i rätt ögonblick, säger Pelvas. - Atajic spelade till egen spelare, medan Denis passade till en försvarare i första halvlek i en liknande situation, säger Eremenko. Hade det inte varit för baklängesmålet skulle Öst ha varit värd en trea i betyg efter en matchvinnande dubbelräddning i den första halvleken. Båda lagen hade annars svårt att komma till vassa målchanser. - Det blev 1–0 igen mellan två bra lag. Det är små marginaler mellan oss och en spännande match där spelarna gav allt i båda lagen, säger Valakari. - Det gick enligt plan för oss. Vi visste att vi skulle vara tvungna att försvara oss och sedan försökte vi spela rätlinjigt upp efter kanterna. Efter en timme skapas det mera utrymme. Då avgörs ofta jämna matcher, säger Valakari. - Jaro är bra att hålla boll med snabba kortpassningar. Vi hade ändå en viss kontroll på spelet, men det är alltid svårt att komma till Jakobstad. Vårt spel är ännu inte så bra som det kan vara, säger Pelvas. Denis utgick i halvtid efter att ha fått en armbåge i nacken, medan Brunell fick kramp i andra halvlek. Det blev många platsbyten när Jani Virtanen ersatte en haltande Brunell i den 76:e minuten. Kadio klev ner som mittback, medan Sara blev mittfältare och Moore tog steget ner som vänsterback. Jaro kunde i den 78:e minuten ha reducerat när Rivera var snabb på avtryckaren och nästan utan fart fick på ett hårt skott mot krysset som räddades till hörna. - Det var en bra reaktionsräddning, säger Rivera. Efter en senare hörna sköt Emet strax över. Närmare än så kom aldrig Jaro.