Division 4

IFK Jakobstad-LoVe 1–2 IFK ägde stora delar av matchen, skapade många målchanser, men gästande LoVe var effektivare och vann med 2–1. Tuomas Kainu utnyttjade ett missförstånd i IFK:s försvar och gjorde mål, 1–0 till LoVe i paus. Tony Kauppila kvitterade på straff en kvart efter vilan. IFK pressade och pressade. Pigga Mathias Wilhelmsson hade ett ribbskott. 2–1 hängde i luften, men si, det blev 1–2 cirka 12 minuter före fulltid, målskytt Markus Hakala. Wilhelmsson var etta i hemmalaget. Tuomas Kainu utmärkte sig i LoVe.

Division 5

FC Folk-KUF 0–6 Kållby UF gjorde en lyckad resa till Haapavesi. Det blev seger med tennissiffrorna 6–0. Matchens första halvlek var jämn och Niklas Häggbloms mål gav gästerna 1–0-pausledning. Orken tog slut för hemmalaget i den andra halvleken. KUF dominerade stort och kunde ro hem en storseger. Martin Östman gjorde 2–0, Tommy Eklund 3–0, Kjell Östman 4–0, Mårten Lassfolk 5–0 och 6–0. Kållbylagets försvar jobbade stabilt. Extra plus för Denis Snellman. KUF har gjort 16 mål på två matcher. TUS II-FC-92 4–1 Terjärv US II kammade hem full pott när laget gästades av FC-92. TUS II vann med 4–1 (1–1). – 4–1 motsvarar händelserna. Vi ägde redan första halvlek, men hade svårt att skapa riktigt vassa chanser. I den andra var det spel mot ett mål efter vårt 2–1, säger Rasmus Broberg, tränare för TUS II. Niklas Granqvist gjorde mål i 31:a minuten. Markus Pennala kvitterade fem minuter senare. På hörna av Johnny Granholm gjorde Olexander Stoljarov 2–1 tre minuter efter paus. Joacim Kaitajärvi gjorde 3–1 i 80:e och Andrei Fadetiev 4–1 i 86:e minuten. Stoljarov var bra i hemmaförsvaret. Plus också för Niklas Granqvist. HK-Edsevö BK 2–4 Edsevö BK skulle spela sin historiska första hemmamatch, men så blev det inte. På grund av planförhållanden böt man hemmamatcher. EBK tog sin första seger, 4–2 efter 3–1 i paus. HK öppnade starkt. Mikko Puurula gjorde 1–0 i fjärde minuten. HK hade också en straffspark som Johannes Juselius räddade. Vidar Vasara kvitterade, Alexander Nilsen gjorde 2–1 till EBK. 3–1-målet var ett självmål. Heikki Raappana reducerade i 74:e minuten. HK pressade, men EBK kontrade in 4–2 genom Alex Haga i 90:e minuten. EBK-stjärnor: Mika Särkijärvi 3, Nilsen 2, Alex Byggmästar 1.

Division 6

Jeppo FF-FC YPA III 1–4 Gästernas Tapani Yrjölä sänkte hemmalaget i "Jepo". Yrjölä gjorde fyra mål och YPA III vann med 4–1 efter 1–1 i paus. Yrjölä, bäst på plan, gjorde sitt första mål i tredje minuten. Eiki Peetersmann kvitterade en kvart senare. YPA inledde den andra halvleken med tre snabba mål, nämligen i 55:e, 63:e och 66:e minuten. YPA var det bättre laget, speciellt i den andra halvleken, men också Jeppo hade sina chanser. Robin Andersson får beröm i hemmalaget. PeFF II-MJK 10–2 Pedersöre FF II krossade MJK med hela 10–2 (2–1). Matchen var dock ganska jämn tills MJK fick ett rött kort i 55:e minuten. Ställningen var då 3–2. Efter utvisningen var det spel mot ett mål. PeFF målen: Emil Kock 2, Tony Lindqvist 2, Simon Nylund, Staffan Skog, Robin Strandwall, Emil Rosengård, Ronny Höglund (straff), självmål. Tarmo-HBK/IS Söderby 3–0 Historisk första seriematch för HBK/IS Söderby när laget gästade Tarmo i Kelviå. Varken mål eller poäng blev det ännu inte. Tarmo var det bättre laget och vann med 3–0 efter 2–0 i paus. Tarmo hade ett spelmässigt övertag, speciellt i andra halvlek och de flesta målchanserna. Tuomas Hietala gjorde 1–0 strax i början. Lasse Hyvönen nickade in en hörna, 2–0 strax före paus. Hietala gjorde 3–0 i 50:e minuten. Jämna insatser i hemmalaget. Anders Sjölind utmärkte sig i Söderby.