Det såg verkligen inte bra ut. Efter 45 minuter var 0–1 till VPS ett mycket smickrande resultat för Jaro. Juho Mäkelä placerade in bollen efter ett inspel av Teemu Honkaniemi. I slutminuten av halvleken nickade VPS dessutom i ribban efter en hörna. Alexei Eremenko blev tvungen att flytta om lite i elvan efter tjugo minuter när Johan Brunell tvingades utgå. In kom Sergei Eremenko som tog en plats på mittfältet i stället för Jamar Dixon som tog hand om ytterbacken. Mathias Kullström flyttade in i mitten och där var han en jätte resten av matchen. I paus flyttade Eremenko om ytterligare. Jari Sara kom ut och ersattes av Serge Atakayi som tog Walter Moores plats. Moore flyttade ner som vänsterback. Då började showen. Efter tio minuter kombinerade Atakayi snyggt med Jose-Manuel Rivera och skaffade till slut fram en hörna. En Jarospelare vann duellen i mitten och bollen damp ner vid fötterna på Ilja Vaganov som enkelt kunde slå in kvitteringen. Under några minuter var det som att allt handlade om Atakayi. Han dribblade, fixade hörnor och var alltid spelbar. Och sex minuter efter kvitteringen gjorde han mål. Jaro lade upp ett mönsteranfall där en överlappande Walter Moore fick en passning av Jani Virtanen. Moores långa inlägg hittade Atakayis for och 16-åringen bredsidade in sitt andra ligamål i karriären. Snacka om att han var inne i zonen. Efter ledningsmålet tog VPS tillbaka kommandot och började också skapa chanser. Ju längre den analoga klockan på Sandviken tickade, desto farligare blev chanserna. Men VPS är ett bottenlag och den här dagen såg man varför. Det ville sig verkligen inte. Jaro fick en hel del varningar och dessutom Walter Moore utvisad.