Precis som mot HIFK för en vecka sedan och VPS i torsdags tvingas Jaro jaga i andra halvlek. Den här gången med en man mindre. KTP gjorde 1-0 efter fem minuter. Det var på en lyra mot straffområdet som backlinjen tappade markeringen på Tamas Gruborovics som snyggt tog ner bollen och placerade in den från nära håll. Jaro hade kvitteringslägen genom Boris Kadio och Jamar Dixon, men båda fick sina skott blockerade. I stället utnyttjade KTP sin andra chans i matchen när Ilari Äijälä drog till med ett lågt och hårt skott från drygt 20 meter. Efter 0-2 målet skapade Jaro ett par jättelägen. Denis hade en vacker cykelspark som Jere Pyhäränta precis fick en hand på. Efter cirka 40 minuter böt Alexei Eremenko in Serge Atakayi i sätllet för Jani Virtanen. Bara sju minuter senare var yttern inblandad i en situation nere vid kortlinjen och domaren Antti Munukka valde att visa yngligen det röda kortet. I andra halvlek fortsatte Jaro att jaga med tio man. Men trots några fina chanser blev det ingen utdelning. Närmast var Jose-Manuel Rivera med sin frispark från 18 meter. Jaro: Öhberg, Dixon, Kullström, Vaganov, Kadio, Opiyo, Veteli (73 Larsson), Rivera (66 Eremenko), Virtanen (40 Atakayi utv), Paintsil (v), Denis.