Förutom statsminister Juha Sipilä mottar Olli Rehn, Juha Rehula, Kimmo Tiilikainen, Anu Vehviläinen, Anne Berner och Annika Saarikko ministerportföljer. Juha Rehula och Annika Saarikko kommer att dela på posten som familje- och omsorgsminister. Orsaken uppges vara Saarikkos familjesituation som småbarnsmor.

Juha Sipilä - från ingenjör till statsminister

Den nya statsministern Juha Sipilä är en 54-årig diplomingenjör och gröngöling när det kommer till statsrådsarbete. Företagaren och miljardären från Kempele genomförde regeringsförhandlingarna minutiöst enligt sitt processchema och införde nya termer i det politiska språket. På bara några år har Sipilä gjort blixtkarriär från ny riksdagsledamot till partiordförande och hela Finlands statsminister. Hans valkampanj i fjol våras överskuggades av en tragedi när hans yngsta son dog av överraskande komplikationer vid en operation. På fritiden är han en ivrig snickrare. Sipilä är gift, hans har fem barn och sex barnbarn.

Olli Rehn - från Bryssel till regeringen

Olli Rehn, 53, blir äntligen minister efter en lång karriär i Bryssel som EU-kommissionär och EU-parlamentariker. Han blir näringsminister. Rehns politiska karriär i Centern inleddes redan i slutet av 1980-talet då Rehn var ordförande för partiets ungdomsorganisation. Han valdes in i riksdagen första gången 1991 och andra gången i vår. Han är filosofie doktor från universitetet i Oxford. Rehn är också känd som en fotbollsfantast och han gillar att använda fotbollsmetaforer då han talar politik. Rehn är gift och har en dotter. Även hustrun Merja Rehn ställde upp i riksdagsvalet men kom inte in.

Anu Vehviläinen - andra gången som minister

Anu Vehviläinen, 52-åring från Joensuu, blir minister för andra gången. Sitt första ministerjobb hade hon 2007–2011 då hon var trafikminister i Vanhanens och Kiviniemis regeringar. Den här gången blir hon kommun- och reformminister. Sedan fjolåret är hon också vice ordförande för Centern. Vehviläinen har en lång politisk karriär bakom sig. Bland annat jobbade hon som informatör för Paavo Väyrynens presidentkampanj på 1990-talet. Första gången hon valdes in i riksdagen var 1995. Vehviläinen är filosofie magister. Hon är änka med en tonårig son. Hon gillar litteratur och att skriva.

Kimmo Tiilikainen - företagare och forstmästare

Kimmo Tiilikainen, 48, som blir miljö-, jord- och skogsbruksminister hade ett ansvarsfullt uppdrag redan under den föregående mandatperioden då han var ordförande för Centerns riksdagsgrupp. Vid sidan om politiken är han ekoföretagare. Tiilikainen som kommer från Ruokolahti är forstmästare till utbildningen och magister i agronomi och forstvetenskap. Han har suttit i riksdagen sedan 2003 och även gjort ett kortare inhopp som minister: som vikarie för mammalediga miljöministern Paula Lehtomäki i ett halvt års tid 2007–2008. Tiilikainen är gift och pappa till två barn. Som sina intressen anger han fåglar, fotboll och improvisation.

Anne Berner - affärskvinnan som blev toppolitiker

Businesskvinnan Anne Berner får jobbet som trafik- och kommunikationsminister i Juha Sipiläs regering. Berner, 51, har lett släktens textil- och inredningsföretag Vallila Interior sedan 1989 och är fortfarande styrelseordförande för bolaget. Vid sidan om sin affärsverksamhet har Berner haft uppdrag i Familjeföretagens förbund och förbundet för finskt arbete. De senaste åren har hon fått mycket synlighet som projektledare i arbetet för ett nytt barnsjukhus. Hon är nykomling i riksdagen och fick nästan 10.000 röster i Nylands valkrets. Berner är ekonomie magister från Hanken i Helsingfors. Släkten kommer från Schweiz och hon är både finsk och schweizisk medborgare.

Annika Saarikko - ett väntat namn

Annika Saarikko tar över som familje- och omsorgsminister om två år. De två första åren sköter Juha Rehula uppdraget. Arrangemanget gjordes på Saarikkos begäran. Annika Saarikko, 31, var ett väntat ministerval i och med att hennes kurs inom partiet har pekat uppåt de senaste åren. Hon har varit vice ordförande för Centern sedan 2010. Saarikko gör nu sin andra period i riksdagen. Precis som många andra centerpartister har också hon jobbat för Paavo Väyrynen: hon var hans medarbetare då han var utrikeshandelsminister. Saarikko är filosofie magister och har bland annat jobbat som lärare och journalist. Hon är gift och mamma till en liten pojke.

Juha Rehula - vårdexpert från Hollola

Juha Rehula är en av den nya regeringens mest långvariga riksdagsledamöter. Rehula, 51, har suttit i riksdagen sedan 1996. Under den förra mandatperioden ledde han social- och hälsovårdsutskottet i riksdagen och är därmed en av partiets främsta experter i vårdfrågor. Rehula har tidigare varit minister i ett år då han skötte social- och hälsovårdsministerns uppdrag 2010–2011. I den nya regeringen sköter han jobbet som familje- och omsorgsminister de två första åren, sedan går uppdraget bidare till Annika Saarikko. Under årens lopp har Rehula också haft flera olika kommunala och regionala förtroendeuppdrag. Han har också varit vice ordförande för partiet. Till sin utbildning är han socionom från Tammerfors universitet. Rehula är gift och har två barn. Han gillar trav och curling. Hemma i Hollola är smeknamnet Juntti.