Arja Saijonmaa och Magnus Samuelsson slogs ut redan i första halvlek. Därefter handlade allt i finalen av "Let's dance 10 år" i Sveriges TV 4 om Anton Hysén och Morgan Alling. De båda juryfavoriterna gjorde upp med varsitt shownummer och belönades med högsta möjliga poäng av juryn. Sedan var det upp till tittarna att fälla avgörandet och det blev till slut Anton Hysén som hem sin andra "Let's dance"-seger. – Det är ganska overkligt, helt sjukt, jag fattar det inte, säger han till TT efteråt. Anton Hysén menar att finalen var helt öppen. – Det var så jämnt, vi gjorde två helt olika historier. Man får nästan fråga folket varför jag vann, säger han till TT efter sändningen.


Under hela jubileumssäsongen har Anton Hysén hyllats av juryn för sin teknik. – Men det är ju inte lätt, vi lägger ner åtta timmar per dag på steg och teknik. Jag tror att det är därför man kommer till final och vinner, för att folk förstår hur svårt det är men att man ändå lyckas visa glädje och passion, säger han. Danspartnern Sigrid Bernson hyllar dock Anton som en extrem talang. – Du är ingen vanlig fotbollsspelare som man lär dansa, du har en sådan kärlek till musiken och ett grymt scenuttryck. Du är så värd det här, säger hon.


Morgan Alling föll i sin tur på målsnöret. Efteråt var han ändå nöjd med vad han presterat i tävlingen. – Sedan räckte det inte hela vägen. Men vem rår på Anton och Sigrid? De är ett fantastiskt par. Det hade varit mycket surare att förlora mot någon av de andra, säger han. Enligt Morgan Alling var de båda finalisterna jämbördiga, förutom på en punkt. – Vi är båda lite läckra och småsexiga. Men sedan är han 20 år yngre än mig eller något sådant, det är det som fäller avgörandet. Plus att han är idrottsman och jättetränad, han har den här vinnarinstinkten, säger han. För samtliga finalister väntar nu en stor efterfest. Anton Hysén lär inte gå hem först. – Det kanske blir en öl eller två. Nej, det kommer förstås att bli jättemycket firande, säger han.