Sett till matchbilden var 0-0 ett helt rättvist resultat. Men för ligajumbon VPS, som är desperat behov av poäng, borde en av de några fina chanserna ha gett resultat. VPS var vassare än FC Inter i första halvlek. Målspottaren Juho Mäkelä tvingades kliva av efter 24 minuter och såg ut att ha ont i högra vaden. Han ersattes av ligadebuterande 17-åringen Samu Alanko. Halvlekens bästa målchans hade Tony Björk och Pyry Soiri som var framme och högg på ett inspel av Admir Catovic. Men Inter rensade undan vid mållinjen. Ett byte gjordes i paus. Inters tränare Job Dragtsma plockade ut ytterbacken Egzon Belica som snurrades upp gång på gång av Catovic och Jordan Seabrook. VPS fick till ett farligt anfall i början av andra halvlek när Catovic klackade fram bollen till Tony Björk. Denne spelade ut till Soiri, men inspelet fastnade på mittbacken Eric Matoukou. Med 57 minuter spelade fick anfallaren Serge N'Gal, tillbaka i Inter efter en paus på tio år, sitt första skottläge. Men kameruniern fick snedträff i boxen och VPS rensade undan. I 62:a minuten fick inte Koskimaa till sin rensningsnick och Guy Gnabouyou fick skottläge vid bortre stolpen. Skottet var hårt och gick inte långt förbi. Kort efteråt tackade Tony Björk för sig och ersattes av Thomas Kula. FC Inter fick bättre grepp om spelet och rullade upp anfall med bra tempo. Det resulterade i ett par småfarliga hörnor och VPS hade svårt att få undan bollen och skapa anfall. I 70:e minuten bytte VPS tränare Petri Vuorinen ut Pyry Soiri och kommenderade in Loorents Hertsi. Den lilla yttern gick in och brottades med bra intensitet direkt. Inter fortsatte mata på och fick ännu en hörna, men Koskimaa nådde högst. I 81:a minuten höll kapten Lehtonen på att ställa till det för sitt Inter. Han slog en passning rakt in på tom yta i mitten. Catovic jagade, men Bahne var vaken i målet och hann ut för att rensa. Strax efter blev det duell i VPS straffområde när Timi Lahti och Gnabouyou jagade boll. Lahti fick sig en smäll, men var strax uppe igen och redo för spel. i 84:e minuten vann Thomas Kula boll på Inter planhalva. Hans inspel mot Alanko var bra, men mittbacken Eric Matoukou hann emellan. Catovic slog hörnan som följde och Kula var först på andrabollen, men hans skott seglade över Bahnes mål. Strax efter fick Seabrook en öppning för inspel på sin vänsterkant. Men passningen hamnade bakom framstormande Denis Abdulahi. Strax efter revs Abdulahi ner i straffområdet, men domaren Antti Munukka stod nära och såg hur Abdulahi sökte straffen. Näste man med inspel var Jesper Engström, men hans boll blev en enkel match för Bahne. VPS laguppställning (4-1-4-1): Henri Sillanpää - Mikko Viitikko, Timi Lahti, Ville Koskimaa, Jesper Engström - Denis Abdulahi - Jordan Seabrook, Tony Björk (64 min, Thomas Kula), Admir Catovic, Pyry Soiri (70 min, Loorents Hertsi) - Juho Mäkelä (24 min, Samu Alanko). På bänken: Markus Uusitalo (mv), Miika Niemi, Teemu Honkaniemi, Arttu Nuutinen.