Det blev en tidig hemmaledning efter att mittbacken David Fällman nickat in Jens Portins hörna efter bara några minuter. Drömstarten kom dock av sig och Nahir Besara kunde kvittera för Bajen strax efteråt. Rapporterna från Gävle säger att hemmalaget var rejält illa ute innan paus och att 1–1 var ett bra resultat för GIF som ligger mitt i den Allsvenska tabellen. Jens Portin belönades med en trea av Gefle Dagblad, ett betyg som betyder godkänt. Matchen innebar samtidigt nytt publikrekord för Gefle. Med 6.430 åskådare var nya Gavlevallen utsåld för första gången. Också Simon Skrabb var i elden under den Allsvenska nystarten. Men det vill sig inte för hans Åtvidaberg. I det viktiga bottenmötet mot Halmstad blev det mållöst 0–0, ännu en besvikelse för det hårt prövade Åtvid. Skrabb spelade som anfallare i en dryg timme och får en tvåa i betyg av Corren. "Helt okej, rörlig och bra med bollen men brände några bra lägen", lyder omdömet.