Åtvidabergs FF ligger sist i Allsvenskan och kämpar på med tunn trupp. På lördagen kom regerande mästarna Malmö FF på besök till Kopparvallen. 19-åriga Hampus Holmgren fick därmed mäta sig mot tufft motstånd i sin debut, Holmgren startade som högerback. Och det gick riktigt bra får Åtvidaberg mot ett Malmö som vilade ett par startspelare inför Champions League-kvalreturen mot Salzburg. Åtvidaberg ledde med 2-0 i paus efter mål av Kristian Bergström och Mauricio Albornoz. Men i andra halvlek räddade MFF en poäng efter att Nikola Djurdjic först reducerade på straff och sedan även stod för kvitteringen. Holmgren hade ett skott på mål i matchen och byttes ut i 94:e minuten. Simon Skrabb ingick också i startelvan och byttes ut i den 69:e minuten.