Europa League-kvalet är framme i den sista kvalomgången och FC Midtjylland lottades mot Tim Sparvs forna arbetsgivare - Premier League-klubben Southampton. Därmed blev det ett återbesök på St Mary's för Sparv. Och det gick riktigt bra i torsdagskvällens match. I 45:e minuten snappade Sparv upp bollen utanför Southamptons straffområde och drog i väg en välplacerad rökare som hemmalaget nederländska målvakt Maarten Stekelenburg var chanslös på. Målet betydde 0-1 och är Sparvs första i en Europamatch. I andra halvlek kom repliken. Engelsmannen Jay Rodriguez kvitterade på straff i 56:e minuten. Southampton tryckte på för ett ledningsmål och Sparv varnades efter att han gått hårt åt hemmalagets italienska anfallare Graziano Pellé. På tilläggstid träffade Pellé målramen i Southamptons sista anfall. Men bollen ville inte in och därmed har Midtjylland genom sitt bortamål ett bra utgångsläge inför returen på hemmaplan nästa torsdag.