Det blev inte många målchanser för Finland, men den man fick i andra halvlek tog man vara på. Segermålet kom i den 75:e minuten då Alexander Ring lyckades runda sin försvarare, passade Berat Sadik vars skott träffade en grekisk spelare varpå bollen studsade rakt framför inbytte Joel Pohjanpalo som smällde in 1-0. Efter matchen var lagkaptenen Tim Sparv stolt över det finländska laget: - Det känns förbannat bra, det måste jag säga. Att få vara kapten i kväll för dom här killarna och se det jobb de gör för Finland och för mig och för tränarna - det är härligt att se och gör en stolt ända in i hjärtat, sade han till Yle Sporten efter matchen. Sparv sade att Finland ännu kan förbättra sitt spel med boll, något som han ändå tyckte blev bättre i den andra halvleken när laget kom mer in i spelet och hittade ytor bakom det grekiska mittfältet. - Men basic grejer som att vinna närkamper och jobba för varandra - som alltid ska finnas där - så det var definitivt där i dag och då har man också en stor chans att vinna fotbollsmatcher, sade Sparv.

Inför matchen låg Finland och Grekland sist i kvalgruppen, på femte respektive sjätte plats. I och med fredagens seger - som var Finlands andra - steg Finland upp till fjärde plats, förbi Färöarna som förlorade med 1-3 mot Nordirland. Nordirland gick upp i ledning i kvalgruppen. Gruppens tredje match mellan Ungern och Rumänien blev mållös, 0-0. Rumänien har en poäng mindre än Nordirland. Finland möter Färöarna på måndag kväll.