Miljöhälsan Kallan tog på onsdag nya prover av Jakobstads Vattens dricksvatten för att analysera ifall det fortfarande förekommer koliforma bakterier eller e-coli i vattnet.

På torsdag eftermiddag kom svaren och de visar att inga koliforma bakterier eller e-coli konstaterats i vattnet.

Allt dricksvatten och allt vatten som används vid matlagning ska trots det fortsättningsvis kokas i 5 minuter eftersom det fortfarande kan förekomma enterokocker i vattnet. Svaren på dessa prover fås under fredag eftermiddag.

Jakobstads Vatten utför fortsättningsvis en ökad klorering av hushållsvattnet och det kommer att förekomma en starkare lukt av klor än vanligt. Kloret i vattnet orsakar inga sanitära olägenheter utan tryggar hushållsvattnets mikrobiologiska kvalitet.

I ett pressmeddelande meddelar Jakobstads Vatten att man använder ett system för störningsmeddelanden, med vilket man områdesvis kan skicka ut textmeddelanden, e-post eller röstmeddelanden till de kunder som drabbas av en störning.

Systemet når de telefonnummer som har registrerats till en adress i Jakobstad men hittar inte de nummer som är hemliga utan då bör du skilt lägga till numret. Ifall du inte fått något störningsmeddelande kan du kontrollera och lägga till dina uppgifter på Jakobstads Vattens webbplats.

Uppdaterad klockan 16.03 med information om störningsmeddelanden.