Matchuret hade inte ens hunnit till tjugo minuter förrän Arsenal gjort 3–0 vilket också blev slutresultatet på söndagen. Ett närmast paralyserat United-försvar kunde inte alls stå emot de virvlande attackerna från hemmalaget under den första halvleken. Med ett kvickt, rörligt och fantasirikt anfallsspel fick Arsenal sina motståndare att se tunga och långsamma ut. Festen inleddes i den sjätte minuten när Alexis Sanchez elegant klackade in 1–0 på ett inlägg från Mesut Özil. Tysken ökade sedan själv på till 2–0 minuten senare, assisterad av Theo Walcott. Tolv minuter senare var det dags igen och det var dags för Alexis Sanchez show igen. Han skakade av sig ett par försvarare och dundrade in 3–0 från straffområdesgränsen. Faktum är att Arsenals ledning kunde ha varit både ett och två mål större om chanserna förvaltats i första halvlek. Manchester United jämnade ut matchen efter paus, men var aldrig i närheten av att hota Arsenal. Oavgjort derby Merseyside-derbyt mellan Everton och Liverpool slutade oavgjort, 1–1. Den första halvleken blev som väntat intensiv, med heta känslor och högt tempo. Liverpool inledde bäst, men båda lagen skapade chanser. Everton hade de klaraste. Två högklassiga räddningar av Liverpools belgiske målvakt Simon Mignolet hindrade Everton från att ta ledningen. I stället var det Liverpool som tog kommandot målmässigt. Evertonförsvaret tappade bort Danny Ings vid en hörna och en passiv Tim Howard i målet fick se Ings nicka in 0–1 i den 42:a minuten. Men på tilläggstid bjöd Liverpool-försvaret tillbaka. Ett försök till rensning i straffområdet hamnade hos hete Romelu Lukaku, som klippte till direkt och gjorde sitt femte mål för säsongen. Den andra halvleken bjöd på mer kamp än skönspel och målchanserna blev färre ju längre matchen led. Båda lagen verkade vara mer angelägna om att inte förlora än att faktiskt vinna derbyt. Hemmapubliken manade fram Everton till mer offensiv den sista kvarten, men det blev inte fler mål. Matchen mellan Swansea och Tottenham slutade 2–2, sedan dansken Christian Eriksen kvitterat två gånger för Tottenham. (FNB–TT)