Frimärkena kan också stämplas med ortens egen specialstämpel på jubileumsdagen. Varje postkontor som deltar publicerar i samband med Frimärkets dag ett begränsat antal personliga frimärken med bildmotiv som har en anknytning till respektive ort. Frimärkets dag har också en specialstämpel som designats av grafikern Jukka Talari. I stämpelns bildmotiv förenas skyltsymbolen för den lokala sevärdheten och gestalten på frimärket. Den 9 oktober får man specialstämpeln med postkontorets namn. Jakobstads Filatelister har traditionsenligt tagit fram ett eget julfrimärke med motivet Tro, hopp och kärlek. Frimärket baserar sig på ÖT-fotografen Markku Jokelas fotografi. Föreningen ger även ut ett förstadagskuvert och tillhandahåller Citygruppens postkort för så kallat maximumkort. Julfrimärken och korten kan reserveras under frimärkets dag. Det här speciella frimärket säljs inte av posten.

Till frimärkets dag har Jakobstads Filatelister också ett eget märke med motiv från Terrazzohörnet. Det är Henrik Ehrnrooth som tagit bilden. Upplagan är liten, bara 2000 exemplar så detta frimärke är mycket unikt. Jakobstadsföreningen ger ut ett förstadagskuvert och ett postkort med lämpligt motiv finns också att fås. Man får en specialstämpel på posten under frimärkets dag. I Karleby har frimärksdagens specialmärke ett motiv från Karleby stadsteater.
Kokkolan Postimerkin päivän 2015 postimerkki. Merkki perustuu Piia Nisukankaan (Piia Nisukangas) valokuvaan Kokkolan kaupunginteatterista.

Kokkolan Postimerkin päivän 2015 postimerkki. Merkki perustuu Piia Nisukankaan (Piia Nisukangas) valokuvaan Kokkolan kaupunginteatterista.