KooKoo vann med 1-2 (0-0, 0-0, 1-1, 0-1) inför 3503 på Kopparön.

KooKoo inledde tre mot tre-förlängningen bra, men efter en slarvig passning kom Sport loss i ett två mot en-anfall. Henrik Koivisto vippade över pucken till Joonas Komulainen, men centern missade pucken helt och hållet.

Med tre minuter spelade av förlängningen spelade såg KooKoo ut att ha fyra utespelare på isen, men domarna åtgärdade inte. Komulainen hade åter yta vid KooKoos mål, men Peltolas passning var för hård.

I stället blev KooKoos ytter Jan-Mikael Juutilainen kvällens hjälte. Juutilainen smög upp på bakstolpen, fick pucken i bladet och vispade in 1-2 efter 63.58.

Tredje perioden: Sport fick utdelning i kvitteringsjakten

Liksom i början av andra perioden hade Sport bra fart på rören i tredje. Sport tryckte på ner mot den sjungande klacken på Sundom stå och KooKoo kom inte åt att anfalla alls.

Men när anfallet väl kom så kom också matchens första mål. Kanadensiska backen Ryan O'Connor drog i väg ett skott från blå och med bra trafik framför målet såg inte Mika Järvinen i Sports mål pucken.

0-1 efter 44.30.

Sport inledde kvitteringsjakten omgående. Jake Newton hade ett bra läge och Jarkko Immonens andrakedja surrade vasst i KooKoos zon, men KooKoo-målvakten Juha Järvenpääs nolla höll och fortsatte hålla när det var Aleksi Laaksos tur att gå på avslut.

Laakso kom strax åt att prova igen och pucken tog en svängom nära mållinjen, men KooKoo fick undan den.

Lassi Kokkalas fjärdekedja fortsatte vara Sports bästa. Men med 52 minuter spelade gav Kokkala bort pucken och KooKoo-yttern Olli Julkunen kom loss i ett friläge. Kokkala kan tacka Mika Järvinen för att han slapp ta på sig ett baklängesmål. Järvinen lät sig inte luras av Julkunens dragningar.

KooKoo höll spelet tätt och fokuserade på att hålla bort Sport från eget mål. Med fem minuter kvar var yttern Matthew Watkins först på en rensning och kom loss. Han fälldes och fick prova på en straff, men Järvinen tog det lugnt och gick inte på kanadensarens finter.

Sport gick till anfall igen och under en avvaktande utvisning fick Sundom stå jubla.

Niko Peltola fick pucken vid blå, tog ett par skär i sidled och drog i väg ett handledsskott. Vid målet fanns Ari Gröndahl - sjunde back för kvällen - och han fick klubban på pucken.

1-1 efter 55.53.

Med halvminuten kvar av tredje perioden höll Charles Bertrand på att komma loss till höger, men hans skott styrdes undan av KooKoo-försvaret.

Med tre sekunder kvar hade Jake Newton ett ypperligt läge att avgöra, men hans skott träffade Järvenpää rakt i bröstplåten.

Andra perioden: Sport ryckte upp sig rejält

Sports tredjekedja öppnade andra perioden med ett bra byte. Erik Riska tvingade pucken mot mål och KooKoo-målvakten Juha Järvenpää tvingades till en första räddning.

I nästa anfall var det Joonas Komulainens tur att storma fram mot mål och yttern Olli Julkunen såg sig tvungen att riva omkull den lille centern.

Sports andra numerära överläge för kvällen följde.

Efter uselt spel i första överläget i första perioden höjde Sport nivån märkbart. KooKoos boxplaykvartett tröttades ut och både Tuomas Vänttinen och Jarkko Immonen var nära att öppna målskyttet. Men mål blev det inte och när Julkunens utvisning tog slut åkte Charles Bertrand ut på en riktigt billig tvåa för tripping.

Med 26 minuter spelade serverade Riska en lysande passning åt Vänttinen. Yttern som tagit över poängkungens guldhjälm av Bertrand kom åt att styra, men Järvenpää var med på noterna.

Med ett bra överläge och ett bra boxplay i ryggen spelade Sport plötsligt med bra intensitet. Det blev kalabalik nere hos Järvinen när fjärdekedjan tryckte på och Jake Newton fick ett lysande skottläge, men missade målet.

Sport fortsatte att dominera fullständigt, men KooKoo lyckades täppa till centralt och resten skötte vasse Järvenpää i målet.

Järvenpää fick plocken på pucken även när Mike Brennan var näste man att prova på skott. Pucken studsade via plocken i ribban och över målet.

Med 32 minuter spelat fick KooKoo lite grepp om spelet igen och tvingade ner pucken i Sports zon. Mika Järvinen hade stått sysslolös i Sports mål ett tag, men fick börja plocka puckar igen.

Sport redde ut KooKoo-trycket och gav svar på tal. Joel Kiviranta fick ett bra läge när han stormade fram till höger i zon, men skottet landade rakt i famnen på Järvenpää.

Med knappa 37 minuter avklarade fick Riska en smäll mot ansiktet i KooKoos sarghörn, men domarparet hittade ingen orsak till utvisning.

I periodens sista minut höll Niclas Lucenius på att ställa till det när han gav bort pucken i egen zon. Josh Green kom åt att skjuta, men pucken tog studs och landade i skyddsnätet ovanför plexit.

Det blev bara två räddningar för Mika Järvinen i andra perioden medan Juha Järvenpää i KooKoo-målet stod för hela tretton.

Första perioden: KooKoo klart bättre en Sport i början

Fredagskvällens match kom i gång med rätt avvaktande spel. Bägge lagen täppte till på defensiva blå och det dröjde över fem minuter innan målchanser började se ishallens ljus.

KooKoos Sportbekanta ytter Aki Kangasmäki var framme och nosade på en retur nere hos Mika Järvinen i Sports mål och när Sport svarade med ett anfall fick Lassi Kokkalas fjärdekedja till en bra sekvens kring Juha Järvenpää i KooKoos mål.

KooKoo kopplade grepp om spelet och Järvinen blev varm i kläderna. Men avsluten som skickades mot honom hörde till kategorin fallfrukt.

Efter 8.59 åkte Jake Newton ut för en hakning i eget sarghörn. KooKoos spel i numerärt överläge var riktigt bra. Skotten haglade mot Järvinen och kanadensiska centern Josh Green var riktigt nära att peta in en retur.

Med fjorton minuter spelade lyckades Sport skapa tryck i KooKoos zon igen. Och det var åter Kokkalas kedja som var i farten.

Med 15.32 spelat var det dags för Sports första numerära överläge. Petri Lammassaari hade omkull Aleksi Laakso i Sports zon och yttern som spelade i Sport förra säsongen fick sig en vilopaus.

Men Sports spel i numerärt överläge såg ut som vanligt - det fungerade inte alls.

KooKoo vann skotten med 15-6 i första perioden.