En stabil insats från start till mål. Annorlunda kan man knappast beskriva Julia Hägers åkning i söndagens FM-lopp. Hon var aldrig sämre än tvåa vid mellantiderna i terrängen kring skidstadion i Vörå och det blev till slut också en silvermedalj för 19-åringen från Nykarleby. Om silvret inte var någon hägring för Häger så var inte guldet heller så himla långt borta. Mästarinnan Johanna Matintalo vann på 32.05,4 när Häger noterades för 32.25,3. Hägers andra plats var aldrig hotad. Anni Alakoski, Reisjärven Pilke, var trea på 32.51,3. Femmans Elin Lövdal körde in på en sjätte plats, slagen med 1.18 av Matintalo. Alexandra Enlund, Femman, var trettonde på 34.12.0 och Åsarnas Fanny Storvall fjortonde bäst med tiden 34.48,8. I den äldsta klassen, D23, fick Julia Hägers klubbkompis Andrea Julin nöja sig med en åttonde plats på 10 kilometer klassiskt. Julin skar mållinjen på 33.20,3. Vuokatti Ski Teams Katri Lylynperä vann klassen, som också avslutade FM-tävlingarna i Vörå. Lylynperä var etta på 31.40,3 mot 32.00,1 för silvermedaljören Krista Niiranen, Liperin Hiihtoseura. Katariina Lonka från Vehkalahti var trea på 32.03,3.