Att det var rivalen från Vasa som stod för motståndet gjorde knappast saken bättre. Jaros tränare Niklas Vidjeskog kom inte med några bortförklaringar. – Vi får precis vad vi förtjänar. En mycket dålig första halvlek med katastrofalt försvarsspel förstör matchen för oss. VPS gjorde 1–0 redan efter tre minuter genom Viktor Villför. Matchens andra och sista mål gjorde Eeti Ämmälä efter 20 minuter. – Efter deras mål spelar vi stressigt och ängsligt. Vi hade vår stund mitt i andra halvlek, ett mål där och vi hade varit inne i matchen. Ser man på pappersmatchen borde Jaro egentligen inte ha förlorat. Ett redan bra lag var förstärkta med Serge Atakayi och Sergei Eremenko. – Dem är jag nöjda med, båda kom med bra inställning, säger Vidjeskog. Med två raka förluster behöver Jaro börja vinna om man har tänkt spela i FM-serien till sommaren, men den frågan är inte så viktig för Vidjeskog. – Om vi förtjänar att spela i FM-serien kommer vi nog dit. Den viktiga frågan är hur vi ska få laget att spela bättre. Jag upplever att de har lagt en stor press på sig själva och genom att jobba lite med den mentala biten tror jag vi kan förbättra en aning. Men i dag var det kvaliteten som var dålig. Och när det gäller att förbättra passningar och mottagningar är det en lång process. Jaro: Edström, Sandlin, Kass, Strengell (40 Forsman), Granholm (58 Nylund), Vidjeskog (40 Åsmus), Eremenko, Olusanya, Nava, Atakayi, Ramsay.