Filppula passade till Tampa Bays 1–1-utjämningsmål mot Nashville i matchens andra period. Det var J.T. Brown som sköt in pucken bakom Nashvilles finländska målvakt Pekka Rinne. Den jämna matchen gick till förlängning. Tampas Tyler Johnson gjorde det avgörande målet när en minut av förlängningen hade spelats. Tampa vann med 4–3. Rinne stoppade 24 skott i matchen. Det var den nionde raka hemmasegern för Tampa, som ligger trea i Atlantdivisionen. Målvakten Antti Raanta fick för första gången på nästan en månad inleda i målet för New York Rangers. Han stod för 29 räddningar i hemmamatchen men släppte fem mål bakom sig då gästande Los Angeles vann med 5–4 efter förlängning. Slovenen Anze Kopitar blev matchhjälte för Los Angeles. Han gjorde sitt första hattrick på nästan fem år. Tanner Pearson gjorde segermålet. Los Angeles satte stopp för Rangers segersvit på fyra matcher. Raanta har inlett i mål i tio matcher denna säsong. Senast har han vunnit en match i mitten av november. – Den här förlusten är svår att svälja, väldigt svår. Vanligtvis kan man bara säga att man måste fortsätta jobba, men nu känns också det svårt. Men förhoppningsvis är det en ny dag i morgon, och en bättre dag, sade Raanta till NHL:s webbplats. Rangers är tvåa i Metropoldivisionen medan Kings leder Stillahavsdivisionen.